Nyheter

Mockdraft av första rundan

Att göra mock-drafts är en lika krävande som rolig uppgift. Det är svårt att sätta sig i chefsstolen för alla lag och att hela tiden balansera mellan vad jag tror kommer hända och vad jag tycker bör hända. För det mesta är min avsikt att försöka vara så korrekt som möjligt, vilket också innebär att jag vill våga lita på min bedömning av spelare och hur de passar i vissa lag. Som sagt, det är en svår övning, framförallt i att få alla lag och supporters nöjda. Här nedan listar jag min mock för första rundan. Vad har jag missat, gjort galet eller träffat perfekt? Slakta, hylla eller kommentera gärna – om inte annat så bättrar jag mig till nästa gång.

#1 Arizona Cardinals – Kyler Murray (QB)
Alla rykten bottnar någonstans. Inte bara skulle Murray vara perfekt i Kingsburys system, det skulle dessutom omedelbart göra Cardinals till ett av de mest spännande lagen 2019.

#2 San Francisco 49ers – Nick Bosa (DE)
Bästa spelaren enligt många, på en värdefull position och där 49ers har ett gapande hål. Ett säkert val, så länge det inte finns kvarvarande oro kring skador och familjens skadehistorik.

#3 New York Jets – Quinnen Williams (DT)
Jag har svårt att se Jets tacka nej till Williams. Det skulle ge dem ett väldigt kul par Williams på linjen, och ge flexibilitet nästa år när Leonard Williams kontrakt ska förhandlas. En kombination av bästa spelaren, ett direkt tillskott och en framtidssäkring.

#4 Oakland Raiders – Josh Allen (EDGE)
Raiders överlägset sämsta passrush behöver hjälp och Allen öppnade ögonen på hela NFL under sitt sista år på college. Förhoppningsvis följer hans produktion honom in i proffsligan.

#5 Tampa Bay Buccaneers – Devin White (LB)
Det här verkar vara det populära valet, och det är lätt att se varför. White är en superatlet och kan fylla ett behov för Buccs läckande försvar. Dessutom kommer han även med en överdos av ledarskap.

#6 New York Giants – Dwayne Haskins (QB)
Jag kan omöjligen köpa att Giants väntar med en QB, allt snack om motsatsen är bara en rökridå. De måste säkra framtiden och Haskins, med begränsad erfarenhet, skulle må bra av en sits där han inte omedelbart kommer starta (även om han såklart förtjänar att göra det över Eli)

#7 Jacksonville Jaguars – TJ Hockenson (TE)
Mångas favoritspelare i årets draft. Kommer hjälpa Jaguars genom att dels vara ruskigt effektiv i springspelet, dels genom att vara Nick Foles trygghet som receiver centralt. Högt golv, högt tak.

#8 Detroit Lions – Montez Sweat (DE)
Lions måste göra något åt sin pass rush. DE Trey Flowers är inte en sack-specialist. Sweat har den atletiska förmågan att kunna bli det, även om hans spel stundtals är rätt endimensionellt. Men hans kraft och storlek är svår att stoppa oavsett.

Efter en imponerande combine lär Sweat inte behöva vänta länge på att höra sitt namn (Photo by Joe Robbins/Getty Images)

#9 Buffalo Bills – Ed Oliver (DT)
En perfekt spelare att trycka in på linjen jämte de större herrarna de har i Buffalo. Där får Ed en aggressiv roll att penetrera linjen och förstöra spelen i dess vagga – det han är bäst på helt enkelt.

#10 Denver Broncos – Jawaan Taylor (OT)
Elway vill ha en QB, men han måste undvika att vinna färre än hälften av matcherna för tredje året i rad. Det har inte hänt i Denver sen 1970(!). En omedelbar förstärkning är att plocka in Taylor som RT för att ge Joe “Statyn” Flacco en trygg ficka.

#11 Cincinnati Bengals – Drew Lock (QB)
Ny huvudtränare brukar betyda ny QB, framförallt när den forne är en oinspirerande Andy Dalton. Lock erbjuder motsatsen, en stark arm för att sträcka planen djupt. Om Taylor ska införa Rams play action-fyllda spel är Lock en klart bättre kapten.

#12 Green Bay Packers – Jonah Williams (OT/G)
Packers var aktiva i free agency och säkrade upp flera luckor. Några kvarstår, men några av de kan fyllas senare. Här går de för en tekniskt säker offensiv linjespelare som direkt uppgraderar insidan. Håll Rodgers på benen och trygg i fickan.

#13 Miami Dolphins – Clelin Ferrell (DE)
Dolphins svaga trupp behöver spelare på i stort sett varenda position, men inget behov är större än edge. Ferrell är kanske inte den sexigaste spelaren, men produktiv och väldigt bra mot springspelet. Ett relativt säkert val och någon med en välbehövlig vinnarmentalitet.

#14 Atlanta Falcons – Rashan Gary (DE)
Falcons måste hitta passrush och Gary är ett flexibel bit att ha på linjen. Sätt honom jämte eller framför Vic Beasley för att hjälpa den senare att få ut mer produktion på utsidan.

#15 Washington – Brian Burns (EDGE)
Mer rush till Washington, som gärna hade sett en QB falla. Efter flera års påfyllnad av stora, tunga linjespelare behöver de få in explosivitet och fart – Burns erbjuder båda.

#16 Carolina Panthers – Byron Murphy (CB)
Hjälp på utsidan med en instinktiv spelare perfekt lämpad att spela i Panthers system. Det är en skral grupp CBs i draften, så vill man ha kvalitet gäller det att ta en i första rundan.

Byron Murphy, framtida Panther.

#17 New York Giants – Christian Wilkins (DT)
Giants fick sin QB först, på bekostnad av den defensiva linjen. Nu får de en fallande Wilkins, den bästa spelaren i Clemson förra året och med en perfekt personlighet för att lyfta Giants.

#18 Minnesota Vikings – Andre Dillard (OT)
Vikings måste stärka den offensiva linjen som är och länge varit en enorm svaghet i en annars stark trupp. Dillard är tunn och ingen kraft i springblockering, men lätta fötter i passblockering.

#19 Tennessee Titans – Noah Fant (TE)
Fant är för bra för att falla mer, Titans plockar gärna upp honom här. De har försökt hitta pålitliga vapen för Mariota och Fant är fenomenal som receiver.

#20 Pittsburgh Steelers – Greedy Williams (CB)
Williams är precis Steelers typ av CB. Lång, snabb, atletisk. Kritiken för ovilja i springförsvaret vägs upp av dominant markering på utsidan.

#21 Seattle Seahawks – Chauncey Gardner-Johnson (S)
Seahawks fortsätter att bygga upp sitt renoverade secondary. De värdesätter en safety med range som dessutom kan spela man-man mot såväl receivers som tight ends.

#22 Baltimore Ravens – Devin Bush (LB)
Bush är en Raven, rakt igenom. När de nu har ett hål i navet av sitt försvar är han ett välkommet tillskott. Ledare, tuff och fysisk.

#23 Houston Texans – Deandre Baker (CB)
En överraskning kanske med deras svaga offensiva linje, men så många tackles är redan av brädan och de kan hitta hjälp på insidan i andra rundan. Cody Ford är värd att övervägas, men tror inte han passar in rent system-mässigt. Bättre att investera i värde och ta Deandre Baker här, som är precis lika självsäker som skicklig. Väl värt att plocka en fallande CB som kan starta dag 1.

#24 Oakland Raiders – DK Metcalf (WR)
Oavsett om Raiders laddat på med WRs kan de inte tacka nej till Metcalf när han faller i knät på dem. Då kommer spöket av Al Davis aldrig förlåta dem. Dessutom är jag övertygad om att Gruden kommer välja minst en offensiv spelare i första rundan.

Receivers faller, men Metcalf tar till slut stopp på det (Photo by Joe Robbins/Getty Images)

#25 Philadelphia Eagles – Josh Jacobs (RB)
Eagles har en del behov att fylla, men bäst värde och mest återbäring finns i Jacobs – en välrundad RB som tillsammans med Jordan Howard blir en formidabel duo att luta sig på.

#26 Indianapolis Colts – Jeffery Simmons (DT)
Ballard är inte rädd att ta risker och Simmons är väl värd att chansa på. Skadefri och rent pulver i påsen hade han gått topp 10. Har de tur är han tillbaka redan i år.

#27 Oakland Raiders – Nasir Adderley (S)
Adderley sken under Senior Bowl och Jon Gruden utnämnde honom till matchens bästa spelare. De behöver en safety med range att spela längst bak i banan.

#28 San Diego Chargers – Dexter Lawrence (DT)
Chargers läckte centralt förra året och har en skral grupp linebackers. Därför måste de fylla på med en bra tackle som både proppar igen, alltid måste dubblas och öppnar upp för sina lagkamrater.

#29 Kansas City Chiefs – Marquise Brown (WR)
Det tjatas att Chiefs måste stärka sitt försvar, trots att de var en slantsingling ifrån Super Bowl. De fortsätter bygga på sitt ostoppbara anfall och dessutom skyddar framtiden när Watkins lämnar eller om Hill hamnar i trubbel.

#30 Green Bay Packers – Hakeem Butler (WR)
Rodgers fick stärkt linje framför sig, nu får han någon att passa till dessutom. Butler är en stor, fysisk spelare som hör hemma på utsidan som även skapar yards efter mottagning.

#31 Los Angeles Rams – Rock Ya-Sin (CB)
Rams må ha stora namn på utsidan, men läckte ändå i sitt secondary. Peters framförallt var sårbar och borde spela sitt sista år i Rams 2019. In kommer Ya-Sin, vars fysiska spel och förmåga att pressa på linjen är gjuten för Rams. Kan säkert ersätta Peters redan i år.

#32 New England Patriots – AJ Brown (WR)
Brown är lite av ett unikum på positionen. Byggd som en running back men kvick, springer routes och har händer som en receiver. Patriots är experter på att hitta spelare utanför normen och utnyttja deras styrkor.

Inte helt dumt att behöva vänta till sista valet, inte sant AJ? (Photo by Wesley Hitt/Getty Images)

Mockdraft av första rundan

Nyheter

To Top