Prospect

Byron Murphy (CB, Washington), NFL Draft 2019

Byron Murphy

CB, Washington

Uppdaterad: 2019-04-27 01:15

Draftad av: Arizona Cardinals (Runda: 2, Plats: 33)

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 79 kg
Längd: 183 cmMattias omdöme (79): Man gillar ju receiver-bakgrunden och potentialen att Murphy blir en riktig playmaker. Är alltod nära bollen. Men jag ser ingenting som riktigt vinner över mig. Han är följsam och verkar ha en väldig känsla för vad hans motståndare ska göra hela tiden. Särskilt i man coverage, i zon kan han ibland se lite lost ut. Men instinkterna finns där även om han inte imponerar med någon spektakulär atletisk förmåga. Kvick i mitten av banan och kanske är allra bäst i slot. I rätt situation kan han vara en succé, men inte för alla.

Lasses omdöme (85): Min favorit av årets corners, tyckte han var läskigt bra och produktiv sitt sista år för Huskies. Kvick, snabb och atletisk. Snabba fötter och speglar enkelt sin motståndare och går sällan bort sig i en route. Känns jäkligt smart och litar på vad han ser och aggerar efter det. Funkar i stort sett i alla system då han känns vass både i press och i zon. Bra händer och kommer stå för en del turnovers och även effektiv i blitz. Har en del problem mot spring och blir ibland slagen på LOS mot mer fysiska receviers. Kanske att det är en svagare CB-klass i år men gillar i stort sett allt jag ser med Murphy.

Richards omdöme (80): Huvudsakligen spelat zon i Washington, hans bäst lämpade system. Visar då goda instinkter för när han ska bryta, attackera bollen och var faran i zonen är. Sällan som QBs vågar gå mot honom och många gånger aktivt undviker. Har fint fotarbete och bra backpedal, även om han inte spelar den tekniken ofta, öppnar och vänder höfterna utan att tappa fart. Svårt att inte bli imponerad över hans spelförståelse med så lite erfarenhet. Lite frågetecken kring atletisk förmåga, bl.a. dålig combine-resultat. Ger mycket luft mellan sig och receivers, är det systemet eller fartbegränsningar? Tycker han kan stärka sina cuts när han skiftar från att backa till att attackera framåt, hinner inte alltid dit. Villig men ineffektiv mot spring, fastnar ofta på blocks.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Byron Murphy (CB, Washington), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top