Prospect

TJ Hockenson (TE, Iowa), NFL Draft 2019

TJ Hockenson

TE, Iowa

Uppdaterad: 2019-04-26 03:14

Draftad av: Detroit Lions (Runda: 1, Plats: 8)

Genomsnittligt betyg: 86 (3)

Vikt: 104 kg
Längd: 196 cmLasses omdöme (83): Inför säsongen 2018 var alla blickar på Hawkeyes TE Noah Fant och han gjorde ytterligare en fin säsong. Men inge var riktigt beredd på att Iowa plockade fram en till TE från ingenstans som direkt såg ut som en NFL-spelare utlånad till college. Hockenson är bra på precis alla delar av spelet och jag hade stora problem att egentligen hitta något som jag inte gillade med honom. Mångsidig och klarar av alla delar av spelet galant och ska bara var att plugga in i vilket system som helst i NFL, han är redo. Trots bara ett år som starter spelar han klokt och smart som en veteran. Kanske inte atletisk men absolut inte stel och osmidig. Bra route runner med fina händer och är gudomlig i blockeringsspelet med perfekt storlek för positionen i NFL. Känns som en perfekt blandning av den klassiska och moderna Tight Enden.

Magnus omdöme (89): En atletisk och allsidig TE men alla förutsättningar att bli en stjärna. Stark i kroppen, fin kontroll på både sig själv och omgivningen. Har en bakgrund som basketspelare och det märks i smidigheten han rör sig med. Bra händer och hittar bollen. Kommer upp högt och highpointar bollen. Styrkan i kroppen gör honom duktig på att spela man-man, kan fånga i trafik och när han är hårt uppvaktad. Boxar ut föravararen. Kommer vara en pest att möta då linebackers i regel saknar hans fart och DBs får problem med styrkan. Skicklig både på kortare routes och också när han går mer i djupet. Farlig efter mottagning. En aggressiv blockare som straffar den som är framför och gärna går in i blocken.

Richards omdöme (88): Ett atletiskt löfte som är användbar både som blockerare och mottagare. Kommer från linjen fort, hittar ytor väl, navigerar genom trafiken centralt för att skapa yta och har relativt pålitliga händer. Svår att tackla när han har bollen, visar på god kroppsbalans och kontroll vid mottagningar och kontakt. Som blockerare är han aggressiv och engagerad. Får han händerna på sin gubbe vinner han oftast, bra driv i benen för att skapa kraft. Skärmar ofta av, har god förmåga att slå motståndarna i fel position. Missar många blocks från LOS, alltså mot LBs och DBs. Kommer med rak fart och blockerar luft när de enkelt flyttar sig ett steg. Inte helt erfaren, så här finns rum att växa. Har kroppen, atletisk förmåga och mångsidighet för att bli en riktigt bra TE.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

TJ Hockenson (TE, Iowa), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top