Prospect

Dwayne Haskins (QB, Ohio State), NFL Draft 2019

Dwayne Haskins

QB, Ohio State

Uppdaterad: 2019-04-26 03:58

Draftad av: Washington Redskins (Runda: 1, Plats: 15)

Genomsnittligt betyg: 77 (3)

Vikt: 100 kg
Längd: 188 cm
Meriter: Lite av ett oprövat kort. Har bara startat ett år som QB i college efter ett år som redshirt och sedan backup till J.T Barrett. Men han slog i stort sett alla Buckeyes rekord 2018 och var finalist till Heisman. Han är en av bara sex spelare att passa för 50 TD på en säsong.

Mattias omdöme (74): Stor, atletisk med en bra arm. Spelat i ett quarterback-vänligt system med mycket screens och crossing routes. Enkla reads som hjälpt Haskins till över 70 procent lyckade passningar. Jag saknar framförallt touch på hans kast längs sidlinjen och över försvararna. Väldigt svårscoutad spelare. Alla passmottagare är fria med 10 yards och han har bara startat ett år. Väldigt kvick release och en snabb beslutsfattare med bollen i händerna. Ofta rätt beslut dessutom. Kastar några riktigt fina corner-routes över försvarare men det är väldigt lite variation i passkoncepten. Men Haskins är bra presnap och svårstoppad när Buckeyes går in i ett upptempo-anfall.

Det finns en del frågetecken som skulle göra mig orolig att välja Haskins högt, men samtidigt har han ett högre tak än de flesta andra quarterbacks i draften.

Lasses omdöme (76): Hade ett grymt år för Ohio State med 30 TD?s och pass-% på 70 vilket inte kan viftas bort. Haskins är jäkligt vass när det kommer till spelet mellan 5-15 yards och det är väl där mestadelens av hans bollar har hamnat. Han har armsyrkan men inte alls samma process i sin rörelse när det kommer till de längre bollarna och det känns som att det just nu är mer 50/50 när han ska kasta +20 yards. En tydlig pocketpasser som har behov av en bra linje framför sig då han inte känns trygg när press kommer och är ganska omobil att fly just pressen i fickan. Tycker också det känns som han tar lite för lång tid på sig att scanna planen och välja sin man vilket såklart är en dålig kombination när man inte direkt är en atlet i fickan. Nu har han bara startat ett år i college och har alla möjligheter att utveckla detta. Haskins är jäkligt bra på den lite snabbare och korta passningarna och som många redan sagt hade han passat fint in i ett West Coast system.

Daniels omdöme (82): Det går att förstå att Haskins draftas högt tack vare potential, men Haskins saknar mycket i sitt spel som behöver utvecklas i det NFL-lag som draftar honom. Haskins är ganska långsam i att processa det som sker på planen efter snap och han är ganska lågsam i sitt fotarbete. Har trots det relativt bra precision i sina passningar.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=hVWNFFa3L-o

Matchvideo

Matchvideo

Dwayne Haskins (QB, Ohio State), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top