Prospect

Kyler Murray (QB, Oklahoma), NFL Draft 2019

Kyler Murray

QB, Oklahoma

Uppdaterad: 2019-04-26 02:25

Draftad av: Arizona Cardinals (Runda: 1, Plats: 1)

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 88 kg
Längd: 178 cm
Meriter: Relativt liten för positionen. Även en väldigt duktig basketspelare som gick #9 till Oakland A?s i MLB-draften. Sprang bollen för 853 yards sitt sista år. Halvkorean. Pappa spelade QB för Aggies, farbrorn var baseballproffs.

Mattias omdöme (78): Murray är uppenbart en väldigt begåvad atlet. En ganska rejäl underkropp trots att han inte är särskilt stor. Bra med bollen i händer och undviker stora smällar. Extremt kvick på små ytor. En naturlig passare med lite baseball-teknik som nästan är som bäst när han inte behöver tänka för mycket. Snärtar iväg bollen och bjuder på en del underhandskast. Har lite problem med sin accuracy på en del enkla kast. Missade ett gäng mot Bama. Är väldigt duktig på att röra sig i fickan undan pressen utan att tappa huvudet.

Är en aggressiv spelare och kastar tyvärr rätt ofta in i coverage. Rätt bra touch på sina fades och nästan som att han kastar de svåra passningarna bättre än en del av de enklare. Murray har armen, den atletiska förmågan och kan improvisera. Samtidigt saknar han storlek och är ojämn i beslutsfattande och accuracy.

Lasses omdöme (80): Förra året var det Baker Mayfield som kom ut som Heisman vinnare från Oklahoma, i år är det Kyler Murray. Både har och hade varsin riktigt fin säsong bakom sig och även om inte Murray går som nummer ett verkar väldigt många se att han är den första QB:en som plockas i årets draft, nu när han lagt basebollen åt sidan. Murray som hade en misslyckad sejour i Texas A&M innan han bytte och blommade ut i Oklahoma har en del saker som ändå oroar, framförallt ska man inte helt bortse från hans tidiga år där det inte funkade. Är det en ny Mayfield eller en ny Manziel, man ser likheter i båda med hans stil. Murray är tills jag sett annat mer en talang än en färdig produkt att plugga in dag ett. Galet atletisk, mobil och kreativ och hanterar press och försvarare i ansiktet på ett fantastiskt sett. Skötte sig bra på podiet under Combine och måtten såg bättre ut än väntat, fortfarande liten. Däremot avstod han i stort sett alla övningar under Combine och valde t.ex. att inte kasta vilket man kan ställa sig frågande emot, även hans flirt med basebollen kan lyfta frågan hur fokuserad han är på just fotbollen. Stark arm men träffsäkerheten och tekniken tar sig en törn här. Utan att vara en expert tycker jag man ganska tydligt ser att jobbar med för lång kaströrelse. På medium och korta pass ser det betydligt bättre ut både i träffsäkerhet och teknik och känns som han behärskar de svåraste passen här med en fin touch. Murray är en spring/pass QB och en sann playmaker som är en chansning som jag tror många är villiga att göra.

Daniels omdöme (86): Kombinera Lamar Jackson med Baker Mayfield från förra draften och krymp honom så har du Kyler Murray. Spelar med fantastisk energi och ser ut att ha alla kasten i sin arsenal. Lider dock av samma problem som många andra springande quarterbacks har, han lämnar passningsfickan alldeles för tidigt. Har såklart storleken emot sig men kommer säkert att prestera bra för laget som draftar honom redan under första säsongen.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=O6NssiqUpjQ

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=NXSoR3T9b8g

Kyler Murray (QB, Oklahoma), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top