Bills

Perfekta draftscenarion

Innan draften sätter igång är det lätt att sitta och rita upp drömscenarion, att dregla över spelare som skulle passa perfekt i vissa lag. Här önskar jag, mestadels fullt möjliga, val av en handfull lag i första rundan. Det finns säkert fler lag, fler spelare som skulle kunna lyftas. Det finns också fler spelare som skulle kunna vara perfekta för samma lag. Vad tycker du? Vad skulle vara det ultimata valet för ditt, eller något annat, lag?

Denver Broncos – Devin White
Linebacker är en viktig nyckelposition i det försvar som nye HC Vic Fangio tar med sig. I SF hade hade Patrick Willis, i Chicago hade han Roquan Smith. Det behövs en fältgeneral i mitten av försvaret med attityd, tuffhet och framförallt fart. White passar perfekt med förmågan att alltid hitta bollen och täcka gigantiska ytor med sin explosivitet, fart och instinkt.

Jacksonville Jaguars – TJ Hockenson
Jag ska vara ärlig, Hockenson vore perfekt för väldigt många lag. Men för just Jaguars är han för mig glasklar. Om de på allvar hoppas att Nick Foles är framtiden, och kontraktet de gav honom vittnar om det, måste de ge honom de bästa förutsättningarna. Han älskar tight ends, så det behövs någon som är bra att fånga bollar. De bör också avlasta Nicky genom att fortsätta vara ett springorientetat anfall och behöver därför en TE som kan blockera. In kommer Hockenson – en nästan komplett spelare som är bra i allting och voilà. Perfekt.

Buffalo Bills – Ed Oliver
Huvudtränaren Sean McDermott saknar den centrala, penetrerande spelaren på sin defensiva linje som han så gärna vill ha. Jämte de större herrarna Harrison Philips och Star Lutulelei kan Oliver spela med foten på gasen utan att behöva oroa sig för mycket för riskerna det kan vara och kanske utan att behöva slå sig fram genom två-tre motståndare. Buffalo har lite i hemlighet ett väldigt bra försvar och Oliver skulle lyfta det ytterligare ett snäpp.

Ed Oliver är ett unikt fysiskt monster i en liga med bara superatleter. Skrämmande. (Photo by Tim Warner/Getty Images)

Washington – Dwayne Haskins
Det kanske är en mindre trolig dröm, men skulle Haskins falla till Washington #15 är det klackarna i taket hos Jay Gruden och Co. Han skulle passa perfekt i det anfallet – rytmbaserat, pre-snap reads och inte så krävande djupa kast. Dessutom finns ett tillfälligt plåster i Case Keenum på plats ifall oerfarne Haskins behöver marinera lite innan han kan kliva in.

Pittsburgh Steelers – Marquise Brown
Det här vore perfekt av två anledningar. 1) Steelers lyckas alltid hitta kvalitativa starters som faller och är ofta proppfulla på positionen. Brown skulle ge dem ett legitimt djupt hot på utsidan och därmed fortsätta ge JuJu luckor att arbeta med centralt. 2) Det skulle dessutom ge Steelers ett perfekt tillfälle att konvertera Brown till en Ben-liever, och därmed splittra honom från kusinen tillika Steelers ärkebov Antonio Brown.

Baltimore Ravens – Devin Bush
Ravens tappade navet i sitt försvar, MLB CJ Mosley, under free agency. Det vore ypperligt om det föll sig så de har chansen att ersätta honom direkt med Bush, en klassisk Raven. Spelar med en härlig blandning av passion och aggression, totalt orädd och en straffande närvaro i mitten på planen. Han må vara kort för positionen men har annars alla fysiska förutsättningar för att med råge fylla skorna som Mosley lämnat.

Oakland Raiders – Jeffery Simmons
Någon kommer chansa på Simmons – en extremt talangfull spelare som riskerar missa hela 2019 pga. skada. Raiders har tre val i första rundan, så med #24 eller #27 är detta ett enkelt val. Deras passrush och försvar generellt är förskräckligt dåligt. Simmons får gärna återhämta sig ett år, Raiders är inte i position att utmana ändå. Bättre att spara sig till Las Vegas 2020. Det ger också Raiders mer tid att utvärdera unga DTs de redan har i PJ Hall och Eddie Vanderdoes.

Perfekta draftscenarion

Nyheter

To Top