Prospect

Quinnen Williams (DL, Alabama), NFL Draft 2019

Quinnen Williams

DL, Alabama

Uppdaterad: 2019-04-26 02:56

Draftad av: New York Jets (Runda: 1, Plats: 3)

Genomsnittligt betyg: 92 (3)

Vikt: 130 kg
Längd: 191 cmMattias omdöme (90): Kraftfull spelare med aktiva händer. Har lite kvickhet och moves men är kanske trots den bonusen i första hand en kille som tar upp yta och säkrar upp mitt mot springspelet. Spelar med hög energi och tycker han är klok därute. Han sätter upp blocks med leverage för att sedan casha in när bollbäraren nappar. Väldigt framgångsrik med sitt swim move. Hans sista sack mot LSU är ett skolboksexempel. Väldigt välcoachad tekniker som lägger mycket energi på detaljerna. Skulle kanske kunna vara ännu mer stenstod mot double teams, men är inte dålig där, och vill inte se honom som nose i en trefront. Påminner lite om en något mindre version av Marcell Dareus, som också spelade nose i Alabama.

Lasses omdöme (93): Nästa topp-DT från Bama och frågan är om inte detta är den hetaste. Det första som stucker ut är att han trots sin storlek ser hur stark ut som helst, framförallt i armar och överkropp. Bra teknik och behärskar i stort sett alla moves men känns som han kan vinna på bara styrka. Jobbar lågt och är svår att få tag i. Kommer dock ibland lite väl tight på sin man vilket kan låsa honom. Trots att han har en ganska trubbig stance reagerar han blixtsnabbt på snap med fint fotarbete, snabbhet och tempoväxlingar. Läser spelet, framförallt pass, väldigt bra och vet när han ska attackera QB eller avvakta. Lite liten för positionen men svårt att hitta brister. Talang, snabb, stark och tekniskt i framkant med fin arbetsmoral är svårt att inte gilla.

Richards omdöme (94): En i raden av skickliga DTs från Bama, Williams är den bästa på många år. Gör allting bra – rör sig riktigt bra på linjen och är explosiv i alla riktningar. Är nästan alltid i back field, och kan ta sig dit med både kraft och teknik. Har väldigt bra leverage, vilket gör att han aldrig ger upp mark mot spring och konstant vinner mot double team. Sätt in honom i vilket system som helst och han kommer vara bra. Högt golv och väldigt högt tak.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Quinnen Williams (DL, Alabama), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top