Prospect

Montez Sweat (Edge, Mississippi State), NFL Draft 2019

Montez Sweat

Edge, Mississippi State

Uppdaterad: 2019-04-26 05:18

Draftad av: Washington Redskins (Runda: 1, Plats: 26)

Genomsnittligt betyg: 87 (3)

Vikt: 111 kg
Längd: 198 cmMattias omdöme (87): Verkligen en lång spelare som säkert skulle kunna lägga på några kilo, både Allen och Bosa är drygt 5kg tyngre. Har oändligt långa armar som han använder med stor framgång. Är kvick och hyfsat explosiv men kanske lite stel. Han får akta sig för att spela för högt. Är en bra tacklare och rätt bra i run defense utöver hans pass rushing-färdigheter. Mångsidig, lovande spelare som jag gillar mycket. Kraftfull med sina långa armar i bröstet på motståndaren. Tror Sweat kan bli väldigt bra. Någon liknade honom vid Danielle Hunter, gillar den compen. Men Sweat behöver tid för det, och kilon.

Lasses omdöme (90): Har varit precis hur jäkla bra som helst de två senaste säsongerna och producerat sack efter sack i SEC. 30 TFL och 22,5 sacks de två senaste säsonger talar ju sitt tydliga språk. Litar på vad han ser och tar det utan att tveka. Inte nog med, känns i stort sett lika stark emot spring med ett stort omfång. Kvick, explosiv med fin slutfart och bra flås. Stela höfter syns när han jobbar i sidled och känns kanske inte överdrivet atletisk. Har en jättefin kombination av aktiva fötter och händer och med sina långa armar gör det svårt att få tag på honom. Attackerar och separerar effektivt både med push/pull och och rip/club(eller vad man kallar det). Just hans teknik och längd är nyckeln till framgång då han är aningen för stel. Jag tror mycket på Sweat och tycker många tror lite för lite kring honom. Hade lite problem under själva matchen men annars gjorde Sweat en fin Senior Bowl vecka. Jag är ju lite blåögd när det kommer till Sweat men inte ens jag trodde han skulle prestera så jäkla bra under Combine som han gjorde.

Richards omdöme (86): Har varit kritisk, men ju mer jag kollar desto mer gillar jag. Stor, stark med bra leverage trots sin längd. Spelar mestadels på kraft och råstyrka, utan vidare imponerande teknik i andra avseenden. Är aktiv med händerna i sin bullrush och vinner oftast insidan. Visade på Senior Bowl att han kan chocka med sin styrka. Visade också att han är lite begränsad till just det. Har varken konsekvent explosivitet eller bra bend för att vara en riktigt hot på utsidan, vilket gör att duktiga tackles i NFL kan fuska lite för att förbereda sig på kraftkampen. Kan han slipa på sin teknik med händerna för att halka förbi tackles och bli bättre på att skjuta iväg vid snap kan han bli riktigt bra. Mot spring håller han sin sida väl, kan använda sina armar för att alltid vara engagerad i spelet. Trycker gärna till sin gubbe för att förstöra spel mot utsidan innan RB ens fått en chans att komma förbi.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Montez Sweat (Edge, Mississippi State), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top