Prospect

Brian Burns (Edge, FSU), NFL Draft 2019

Brian Burns

Edge, FSU

Uppdaterad: 2019-04-26 04:04

Draftad av: Carolina Panthers (Runda: 1, Plats: 16)

Genomsnittligt betyg: 85 (4)

Vikt: 107 kg
Längd: 196 cmMattias omdöme (81): Bra linebacker-hybrid med kvicka första yards och förmåga att både rusha och försvara springspelet. Spelar med hög energi och verkar ha varit en ledare i Seminoles försvar. Han täcker yards väldigt fort med sina långa ben. Nästan en friidrottskropp och han måste lägga på sig mer muskler om han ska spela end i NFL. Om han har mycket yta är han grym men han har svårt att påverka spelet genom at fysiskt dominera. Finns mycket att jobba med och det gäller att hitta rätt roll för Burns där han kan rusha lite och spela lite passförsvar på öppen yta.

Lasses omdöme (91): En av mina absoluta favoriter och hade det inte varit för att FSU varit i totalt kaos de senaste åren tror jag Burns hade lyfts än mer än vad han gör nu. Lång rusher som attackerar med speed, explosivitet och bend och använder sina armar snyggt för att inte fastna på sin motståndare. Bra teknik i sitt utförande med underbara händer. Men det jag giller mest med honom är hur smart han känns. Läser spelet tidigt både i formation och QB och värderar det han ser och anpassar sig. Funkar inte hans första move har han alltid ett annat alternativ att ta fram snabbt, funkar inte utsidan tar ha insidan. Måste vara en mardröm som tackle att ställa upp mot. Oerhört klok och vet hela tiden exakt vad han jobbar emot. Skulle behöva bulka upp lite mer då han väger lite lätt i mellan åt, framförallt emot spring. Men ser det mer som att han har ytterligare potential att bli ännu bättre. Tog stora steg från 2017 till 2018 och väntar mig att han tar ytterligare steg. Kan ibland falla ur matcherna och behöver bli aningen jämnare i sitt spel. Känns lite som en blandning mellan Myles Garrett och TJ Watt. Stärkte sina odds ytterligare efter en fantastisk Combine.

Magnus omdöme (83): Kvickt första steg och utnyttjar försprånget med sin fina snabbhet. Bra bend och styrka i benen när han kliver runt på utsidan. Har förmågan att göra sig ”skinny” och vika sig förbi på insidan. Väldig acceleration som utnyttjar minsta lucka som han får. Fin energi och driv, spelar hela spelet, hela matchen. Varit produktiv och det är både speeden och orken som producerar. Väldigt atletisk och rörlig spelare som kan sätta OL:s på hälarna. Saknar tyngden och styrkan för att vara konsekvent i det fysiska spelet. Behöver mer tyngd bakom sin långa kropp och fler moves än sin snabbhet och atletiska förmåga. Har ett väldigt högt tak om han klarar av att få in de delarna i sitt spel.

Richards omdöme (85): Relativt välrundad spelare som är bra både mot spring och som passrusher. Visar stundtals på god get off vid snap, snabbt första steg och bra bend. Aktiv med händerna, låter sällan tackles få grepp på insidan. Hal och kan göra sig smal i gaps. Håller sin contain väl, blir sällan bortkörd och ger sig själv en chans att göra tacklingen på RBs. Lite få highlights och alldeles för inkonsekvent. Skulle må bra av att lägga på sig mer vikt och kraft. Kan försvinna helt från matchen under stora delar.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Brian Burns (Edge, FSU), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top