Prospect

Joshua Jacobs (RB, Alabama), NFL Draft 2019

Joshua Jacobs

RB, Alabama

Uppdaterad: 2019-04-26 04:57

Draftad av: Oakland Raiders (Runda: 1, Plats: 24)

Genomsnittligt betyg: 81 (4)

Vikt: 100 kg
Längd: 175 cmMattias omdöme (85): Lite av en atletisk tank. Kvick, explosiv och smäller in i och välter folk. Stark i både överkropp och kastar av sig folk och i underkropp som han använder för att hålla sig upprätt och jobba igenom kontakt. Trots att han är explosiv i sidled i kontrast till många tidigare RBs från Alabama, och dessutom använts på lite returns, är Jacobs kanske inte någon speedster som rundar hörnet på försvaret. Han trivs bäst att flyta i sidled och invänta luckan för att sedan explodera genom hålet eller försvararen. Fångar bollen väldigt naturligt med utsträckta armar men briljerar kanske inte som route runner. Är en closer, trots att du vet att han kommer få bollen är det svårt att få ned honom på marken. En villig och effektiv blocker.

Lasses omdöme (73): En av få spelare i Alabama som inte var högt rankad ut från High School, faktiskt bara ?Bama som erbjöd honom en plats. Men av det jag sett av alla dessa Alabama RB?s som man så lätt går igång på är jag minst imponerad av just Jacobs. Visst, han har haft problem med skador för att riktigt komma igång och han har fått dela på jobbet med ett par andra, men det är inget unikt i Alabama. Det jag ser och gillar är hur fint han vårdar de möjligheter han får och att han alltid vill göra allt med det. Riktigt fin blick för att hitta luckorna och de öppna ytorna som han tar med fint fotarbete och fina cuts. Spelar fysiskt vilket jag alltid gillar men det är han inte unik med. Saknar farten för att ge mig en wow-känsla som jag på tok för enkelt får när det kommer till RB?s. En risk i passblockeringen och är ett frågetecken som receivers. Jag är inte helt av på Jacobs och jag gillar verkligen fightern i honom, för varje yard, men jag ser inget unikt.

Richards omdöme (84): Jacobs är verkligen lätt att gilla. Spelar med högt tempo, rappa fötter som gör att han får upp fart snabbt, byter riktning i ett ögonblick och kan trampa genom kontakt. Hal spelare med bra vision, hittar luckor centralt och beslutsam när han tar dem. Kan komma runt på utsidan lika bra också. Spelat en del third down och passblockering har fungerat, men behöver städas upp. Kollisionsblockerar gärna, kan bli kostsamt. Springer stundtals lite upprätt även vid kontakt. Inte några jetmotorer, men ändå sällan ifattsprungen. Använts sparsamt innebär lite slit, men också frågetecken om han kan ta sig an en större roll.

Daniels omdöme (85): En tuff running back med väldigt bra blick för när han ska utnyttja luckor i offensiva linjens zonspel och ge sig vertikalt upp i planen. Oerhört mångsidig. Ger sig ut på rena receiver-routes från backfield ibland om han inte passblockerar själv. Fungerar som lead blocker / fullback ibland och returnerar kick offs. Coacherna i laget som draftar honom kommer att bli väldigt nöjda.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=xxv8VPH7JGQ

Joshua Jacobs (RB, Alabama), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top