Prospect

Rashan Gary (DL, Michigan), NFL Draft 2019

Rashan Gary

DL, Michigan

Uppdaterad: 2019-04-26 03:40

Draftad av: Green Bay Packers (Runda: 1, Plats: 12)

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 127 kg
Längd: 193 cm
Röda flaggor: Axelskada 2018

Mattias omdöme (83): Stabil edge-försvarare med lite burst som är svår att flytta på. Tycker dock att han reagerar lite långsamt och har svårt att snabb diagnosticera spel. Duktig i springförsvar och en våldsam pass rusher när det är mer kraft och energi än finess. Känns som att Gary kommer bli en bra proffsspelare. Men hur bra och i vilken roll? Det är nog kruxet. Han är lite av en one trick pony som rusher just nu och ingen vidare tekniker. Men visst finns det mycket att jobba med för det lag som väljer honom.

Lasses omdöme (77): Ett superlöfte sen High School med hur mycket potential som helst. Kan spela både DE och DT. Men jag ska börja med varför jag inte riktigt är såld på Gary. Trots sin potential så fick han väldigt sällan ut det på planen de två senaste åren i college och bidrog för sällan. Kvick på små ytor med en kombination av perfekt size och styrka gör honom till ett hett löfte men kan han ta nästa kliv? Gary känns verkligen som årets himmel eller helvete. Saknar tekniken i det mesta, kvick men trots det tröga fötter och flåset är inte heller där. Kan spela både på insidan och utsidan men han har inte övertygat på någon av positionerna än, varken mot spring eller pass. Spelar lågt och exploderar verkligen med tyngd och kraft från LOS upp mot sin man, där är han elit. Men som en rusher och kanske främst på utsidan när han ska ta vinklar ser det inte alls lika vackert ut, får inte ner sin insideaxel och tappar farten i stort sett direkt. Jobba på i stort sett all teknik och flås så kan det bli riktigt bra, men det kan fortfarande bli ingenting av Gary. 3-teknik rätt upp i mitten tror jag är framtiden. Gjorde det bra under Combine men han måste bevisa det på planen innan jag är såld.

Richards omdöme (84): Fysiskt löfte som imponerar när allt faller på plats. Men många stunder som är raka motsatsen. Inkonsekvent. Blixtrar till med kvick get off, tunga och starka händer. Kan t.o.m. komma runt hörnet ibland. Mestadels bra motor för att jaga spel. Håller generellt sin mark mot spring, är stark och svårflyttad. Täpper till hål och håller emot doubles. Som rusher har han kass handteknik – dålig timing, svårt att reagera på vad OL gör, har ingen reservplan. Genererar förvånansvärt lite kraft i sin rush, ofta pga. dålig synk mellan under- och överkropp och dålig timing i händerna. Vill bullrusha genom sin tackle. Här finns potential, men också enorm risk.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=XyHwB3IgbAQ

Matchvideo

Matchvideo

Rashan Gary (DL, Michigan), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top