Prospect

Marquise Brown (WR, Oklahoma), NFL Draft 2019

Marquise Brown

WR, Oklahoma

Uppdaterad: 2019-04-26 05:11

Draftad av: Baltimore Ravens (Runda: 1, Plats: 25)

Genomsnittligt betyg: 79 (4)

Vikt: 76 kg
Längd: 178 cm
Meriter: Kusin med Antonio Brown
Röda flaggor: Fotskada i slutet av säsongen har lett till att han missat mycket av pre-draft processen

Mattias omdöme (78): Kvick och explosiv. Skapar mycket separation på de flesta typer av routes. Har tillräckligt med speed för att gå djupt och är effektiv även över mitten av planen. Mot Texas hade Brown däremot flera drops och bollar som slogs ur händerna på honom vid stora spel. Även om han är en mindre receiver måste han vara tuffare i de situationerna. På öppna ytor över mitten är han för snabb för försvararna och det är farligt att ge Brown en fri release. Däremot kan ha få det svettigt när CBs pressar honom.

Lasses omdöme (76): Atletisk och snabb receiver som gjort två riktigt fina säsonger för Sooners. Ska så klart ses som ett hot att använda på den djupa bollen men det är mer i Brown än bara ett snabbt djupt hot. Jobbar ständigt för att bli öppen och ger aldrig upp och när han får göra annat än att springa djupt gör han det riktigt bra med fina routes. Men, han är liten och klen och måste bli starkare utan att tappa för mycket av sin fart. Har också väldigt många enkla bolltapp och borde producerat galna nummer istället för ?bara? bra nummer. Svårt med Brown då jag har honom som både under- och överskattad.

Magnus omdöme (80): Blixtsnabb och explosiv spelare med lätta fötter. Har förmågan att göra stora spel när som helst, farten tvingar motståndarna att räkna med honom vilket skapar ytor. Kvick vid snap, får ofta övertaget tidigt och utnyttjar övertaget med sin snabba acceleration. Ett giftig hot i djupet, farlig med bollen i händerna. Ändrar riktning utan att tappa fart och skapar sitt eget utrymme. Dödliga double moves tack vare förmågan till start/stop. Hitta bollen bra i luften och kan hantera den höga farten utan att tappa kontroll över kroppen. Händerna är inte en styrka, fångar gärna mot kroppen. Är inte en fysisk spelare som gör spel i tät markering, rätt beroende av att få separation. Bidrar inget som blockare i springspelet.

Richards omdöme (84): Ett vindsnabbt djupt hot, spelar på en annan växel än resten. Skjuten ur en kanon vid snap och håller samma höga fart hela tiden. Kräver alltid uppmärksamhet av djupa DBs och öppnar upp mycket för lagkamrater. Hittar yta i zon och är såklart farlig med bollen tack vare sin fart. Rätt simpla routes, vinner mest på fades och crossers. Skulle vilja se honom bättre utnyttja hotet av hans fart med ett mer raffinerat routeträd. Storleken är ett stort bekymmer. Svårt mot press och hamnar lätt ur balans. Klarar hans kropp emot den stryk som väntar? Det lag som draftar honom måste göra det med en plan för att utnyttja hans fart och undvika att han fastnar mot press på linjen.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Marquise Brown (WR, Oklahoma), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top