Prospect

D.K. Metcalf (WR, Ole Miss), NFL Draft 2019

D.K. Metcalf

WR, Ole Miss

Uppdaterad: 2019-04-27 03:30

Draftad av: Seattle Seahawks (Runda: 2, Plats: 64)

Genomsnittligt betyg: 83 (4)

Vikt: 102 kg
Längd: 191 cm
Röda flaggor: Haft problem med en nackskada

Mattias omdöme (86): Väldigt explosiv från line of scrimmage. Bra toppfart och en riktig big play-WR för Ole Miss. Lång och ser lite gänglig ut när han ställer upp men ruskigt kvick. Extremt bra mot press. Metcalf är nästan lite av en finess-WR med storlek, inte särskilt fysisk trots sina atletiska förmågor. Han springer inte många olika typer av routes, även om de få han springer ser hyfsade ut, men som ett deep threat och start/stopp-routes är han grym.

Lasses omdöme (77): Kollar man på Metcalf så har han egentligen allt som en framtida stjärna i NFL ska ha. Kombinationen av snabbheten, storleken, explosiviteten och fysiken gör att man kan plugga in honom var som helst. Snabb nog för att vinna på utsidan och fysisk och stor nog för att vara ett hot i red zone. En potential playmaker som många verkar ha som nummer ett av årets receiver klass. Jag kan köpa det och tror även han kommer bjuda på en fin Combine. Men jag gillade inte det jag såg av honom i college, framförallt inte med de redskapen han sitter inne på. Han är rå och oerfaren och det syntes tydligt att han inte är den spelaren många vill än. Känns lite som han slarvar med för många saker, händerna är inte alltid där, fuskar i sina routes och är lite seg i sitt fotarbete. Har även haft en nackskada som hållit honom av planen lite för länge. Allt finns där men jag har inte riktigt sett honom använda det än. Kanske den stora vinnare under Combine och det är svårt att inte drägla, men jag står fast vid att Metcalf på planen är ett frågetecken.

Richards omdöme (87): Årets bästa receiver är en perfekt blandning av storlek och atletisk förmåga. Snabb, kvick, stark, lång? listan fortsätter. Vinner mot press på linjen med fart och teknik, slår bort händer eller bedrar med fotarbetet. Accelererar snabbt och flyger ofta förbi CBs. Blir aldrig bortledd från sin route. Har tillräckligt bra händer (lite drops), bra i luftdueller och utnyttjar sin storlek väl. Sprungit ett otroligt simpelt och begränsat routeträd, så behöver tid att lära sig fler routes. Kan bli bättre på de han gör också, sälja fakes och bryta routes bättre. Har ett väldigt högt tak.

Daniels omdöme (82): Det är ingen tvekan om att Metcalf är ett fysiskt praktexemplar som innebär stora problem för försvar enbart på grund av det. Lite oroväckande är att se hur Ole Miss i stort sett enbart använt honom i vertikala routes (go-routes och comebacks) och att det är det enda han gjort riktigt bra. Tveksam blockering i springspel och ger snabbt upp på att försöka sälja sina routes när han inte är den som ska få bollen. Kan absolut bli en stjärna i NFL men då krävs det verkligen att han utvecklar mer än det jag kunnat se på film hittills.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=_UfSpSCy9aY

Matchvideo

D.K. Metcalf (WR, Ole Miss), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top