Prospect

Chauncey Gardner-Johnson (S, Florida), NFL Draft 2019

Chauncey Gardner-Johnson

S, Florida

Uppdaterad: 2019-04-27 18:18

Draftad av: New Orleans Saints (Runda: 4, Plats: 105)

Genomsnittligt betyg: 80 (3)

Vikt: 92 kg
Längd: 183 cmMattias omdöme (77): Bitsk litet energiknippe som flyger fram över banan. Ser planen bra och läser och reagerar fort. Har spänst och ball skills när bollen är i luften. Hade en väldigt fin INT mot Michigan där han klev av sitt coverage för att bryta bollbanan. Kan bli lite väl aggressiv på screens och mot springspel och ta bort sig själv ur spelet. Litar på sina ögon och det går fort när han bestämt sig. Kan matcha upp med receivers och tight ends i coverage. Jag gillar honom, lite honey badger-feeling.

Lasses omdöme (84): Tog ett enormt kliv från sitt svajiga 2017 och var mestadels säkerheten själv under sin sista säsong för Gators. Mångsida DB som är bra på det mesta, spelat både corner, safety och slot under sin tid i college. Jag tycker han är som bäst i zon där han känns väldigt säker och trygg med sig själv, inte alls den spelaren som tvivlade 2017. Men spelar även bra och disciplinerat i man och kan egentligen pluggas in var som bak i planen. Tycker även han blivit betydligt bättre emot spring vilket var den enkla svagheten att peka på innan. Fysiskt redo, aggressiv med explosivitet. Lite liten men spelar större och med bra styrka känns det som. Man ser verkligen att han har fått tillbaka sitt självförtroende. Ska jag lyfta nått negativt förutom storleken så får det bli att man ibland ser tendenserna från förra säsongen när han försvinner ner i korta svackor. Men på det stora hela har jag väldigt svårt att se CGJ misslyckas i NFL.

Richards omdöme (79): Gardner-Johnson är intressant, eftersom han är väldigt olik sig själv från bara ett år sedan. Då missade han tacklingar, verkade undvika kontakt och spelade mycket djup coverage. I år har han spelat nära linjen nästan hela tiden, som nickelback och även i boxen. Presterar väl i man coverage, kan läsa och spegla QB, är oftast på rätt plats. Byter riktning väl och accelererar fort iväg. Missar lite tacklingar eftersom han gärna slänger sig in och därför lämnar marken. Svårt att inte gilla honom – han osar fotboll. Men det gäller att känna sig säker på att han kan pussla ihop de två positiva sidorna från de gångna åren för att bli ett komplett spelare.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Chauncey Gardner-Johnson (S, Florida), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top