Prospect

Andre Dillard (OT, Washington State), NFL Draft 2019

Andre Dillard

OT, Washington State

Uppdaterad: 2019-04-26 04:44

Draftad av: Philadelphia Eagles (Runda: 1, Plats: 22)

Genomsnittligt betyg: 82 (4)

Vikt: 141 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (84): Väldigt snabba fötter och aktiv med sina händer. Kan bli lite väl kompakt ibland med fötterna tätt ihop men känns som en väldigt duktig passblockerare. Saknar kanske lite råstyrka och dominans i springspelet. Ibland visar han att det finns inom honom, men tycker att man får se de för sällan. Skulle kunna spela mer aggressivt överlag. Såg väldigt lite då han sattes i rörelse överlag, och de gånger han gjorde det var inte något särskilt imponerande att prata om.

Lasses omdöme (87): Grymma fötter och rörlighet är det man ser direkt när man kollar Dillard. Atletisk och rör sig både snabbt och smidigt med utmärkt fotarbete. Explosiv ur stance och speglar sin man enkelt i pass och är livsfarlig på andra nivån tack vara sin snabbhet och rörlighet. Bra längd och bra storlek men behöver bygga mer muskler då han har problem att ankra emot bull rush där han ofta hamnar i knäet på sin QB. Har en del kvar att slipa på när det kommer till teknik framförallt med armarna och placering av sina händer. Men hans brister är relativt enkelt att träna bort och just hans smidighet och rörlighet i kombination med sin storlek gör honom perfekt för dagens NFL. Fantastisk Senior Bowl vecka och lika fantastisk Combine där han såg läskigt smidig ut.

Richards omdöme (78): Prisad för sin förmåga att spegla rushers i passblockering. Kan följa runt hela bågenz väldigt naturlig i sidleds. Reagerar snabbt och väl på inside moves, stunts etc. och alla tillfällen som ställer krav på lodrät förflyttning. Spelar reaktivt, dvs. låter försvararen ta initiativ och vinner genom att kontra på rätt sätt. Dock innebär det också att han inte är speciellt bra på att själv ta kommando, t.ex. snabba blocks på en quick pass och framförallt tydligt i springspelet. Där är han knappt en faktor, spelar som en tight end. Får inget tryck, placerar händerna tokigt och skärmar av snarare än att öppna hål. Ingen som kan leda vägen för en RB och är inte heller vidare bra på öppen bana. Bristen på styrka är också påtaglig – svårt mot bullrush. Även när han vinner, till slut, är det på bekostnad av 2-3 yards. Är som en fjäder, dämpar kraften. Begränsas av sin brist på styrka.

Daniels omdöme (80): Draftens mest atletiska tackle av de jag sett. Bra balans och sabba fötter gör att han lätt reparerar eventuella misstag och snabbt korrigerar sig när pass rushers försker sig på något tricks. Otroligt bra passblockerare. Saknar en del styrka vilket gör att han inte är tillnärmelsevis lika effektiv i springspelet och kan få det tufft mot riktigt atletiska defensiva ends som försöker köra över honom.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=vt-_xC7K9R8

Matchvideo

Matchvideo

Andre Dillard (OT, Washington State), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top