Prospect

Clelin Ferrell (Edge, Clemson), NFL Draft 2019

Clelin Ferrell

Edge, Clemson

Uppdaterad: 2019-04-26 02:56

Draftad av: Oakland Raiders (Runda: 1, Plats: 4)

Genomsnittligt betyg: 85 (4)

Vikt: 120 kg
Längd: 198 cmMattias omdöme (84): Bra storlek och en fysisk försvarare som håller sin position och attackerar med kraft. Är varken särskilt smidig eller explosiv. Har kanske inte en uppsjö av moves som pass rusher men är bra med sina händer. Han får jobbet gjort och har varit en playmaker för Clemson. Ferrell har dykt upp i alla de stora matcherna mot bästa möjliga motstånd. Han är en mångsidig spelare som är bra både mot springspel och som pass rusher. Hans rush behöver dock lite tid, han är ingen speed rusher, och kanske är han mer en Brandon Graham än en Khalil Mack. Stadig med upside för storleken.

Lasses omdöme (88): En del av Clemsons starka defensiva linje med rutin som starter i tre år. Har mognat fint under åren och utvecklats. Kan spela både stående och med en hand i marken och är ett hot både mot pass och spring. Redan förra året var han stor och stark nog för NFL vilket är ett stort plus. Explosiv med ett bra första steg och läser spelet bra, framförallt spring. Tycker Ferrell?s tydligaste minus är att han känns stel när han ska böja runt sin tackle och rusha pass på utsidan, höfterna låser sig och balansen sviktar. Känns också som han saknar en tydlig plan när han attackerar QB:en, funkar inte hans första move så saknas en plan B. Mot spring är det svårare att hitta en svaghet. Kommer inte samla på sig tvåsiffrigt med sacks men vara produktiv redan första året. Blev lite orolig av vad jag såg under Combine, var inte direkt dålig men inte heller så bra som jag trodde.

Magnus omdöme (86): Lång och välväxt pass rusher med långa armar och starka händer. God atletisk förmåga och styrka. Aktiva händer som oftast ser till att skapa utrymme mellan honom och motståndaren. Välkoordinerad kropp som genererar kraft. Snabb av snap, kan vinna med sitt första steg. Helt okej fart och mjukhet för att komma runt på kanten, men är i behov av att hitta fler moves för att kunna nå sitt max. Jobbar stenhårt och är ofta som bäst när det gäller, har ofta en plan två om plan ett inte går. Ger inte upp. Ser spelet bra och är nästan alltid rätt i position. Har bläckfiskförmågan att nå fram snabbt när han har läget, kraftfull i sina tacklingar.

Richards omdöme (85): Bästa linjespelaren på Clemsons fruktade front. Uppmärksammad som rusher men kanske bäst i sitt springförsvar. Håller contain, tar inga dumma beslut, läser spelet bra. Håller undan sin gubbe för att frigöra sig vid tacklingar, kan följa med ut till sidlinjen och styr ofta RBs dit han vill. Som rusher visar han ett riktigt bra första steg, exploderar ur stance och nästan alltid först i rörelse. Är den som initierar kontakt och vinner konsekvent insida bröstplatta. Bra sista steg för att avsluta spel. Det som sänker är en relativt svag bend och ingen slipad teknik. Svårt att kontra när han inte vinner direkt. Hur mycket av hans produktion är resultat av tacksam situation, jämfört med andra collegespelare med sämre lagkamrater?

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Clelin Ferrell (Edge, Clemson), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top