Prospect

Rock Ya-Sin (CB, Temple), NFL Draft 2019

Rock Ya-Sin

CB, Temple

Uppdaterad: 2019-04-27 01:19

Draftad av: Indianapolis Colts (Runda: 2, Plats: 34)

Genomsnittligt betyg: 76 (4)

Vikt: 86 kg
Längd: 188 cmMattias omdöme (83): Smidig, mjuk i kroppen och tillräckligt snabb. Trots sin storlek tycker jag att han frekvent blir fysiskt dominerad, särskilt i springspelet, vilket han inte borde bli. Alltid ögonen på QBn och speglar ändå med enkelhet sin receiver. Använder sidlinjen bra, är där och jabbar på sin motståndare hela tiden och har en bra känsla för hur routen ska utvecklas. Spelar bollen aggressivt i luften. Har bara startat ett år i FBS och behöver både erfarenhet och coachning men jag gillar honom väldigt mycket som en ren cover corner.

Lasses omdöme (66): Ett av de bästa namnen i årets draft, men mer än bara ett fräckt namn. Påminner en del om Richard Sherman och det är just i press-man han är som bäst där han likt Sherman drar nytta av sin storlek, lite kortare än vad han ser ut. Spelar fysiskt djupt ner i planen. Trots relativt smidiga höfter får han problem att spegla duktiga route runners och blir ofta bränd på snabba cut?s där hans fotarbete helt enkelt är för dåligt. Inte sett honom så mycket i zon så lite oklart hur han klarar det. Storleken och hans spel i press talar för att någon kommer gilla vad de ser och hoppas på att utveckla hans tekniska attribut.

Magnus omdöme (77): Draften coolaste namn? Smidig längre fysisk corner som jobbar med okej fötter och är ett häftplåster som har fin röckvidd. Vågar spela i press man, litar till sin snabbhet för att täcka yta. Placerar sig bra och skärmar av receivern. Inte den som stoppar receivern vid LOS med fysik men kan stänga ned genom att hänga på och ligga nära. Kan bli mer aggressiv med sina händer. Mjuk i vändningar och vältajmad när han gör spel mot bollen. Har sin styrka när han får spela man man, vilket är det han gjort mest i Temple. Inte så explosiv, syns vid breaks där han kan släppa lite yta och när han släpper spel är det ofta på curls och combacks där han hamnat några steg ifrån. Vill bidra mot springspelet och är inte rädd för att sätta in tacklingar, går ofta lågt.

Richards omdöme (78): Tuff, fysisk spelare med ledaregenskaper. Bäst lämpad för ett man-system där han får spela på/nära linjen och utnyttja sin spelstyrka. Behöver bli bättre på att använda händerna vid press och för att få WRs ur balans. Tillräckligt bra fotarbete för att spegla på linjen och för att följa med enklare routes, men kan snöra ihop dem vid double moves. Bra längd och fart för att återhämta sig. Behöver bli bättre på att hitta bollen och känna av att den närmar sig när han spelar med ryggen vänd. Stark och villig i springförsvar med mentaliteten av en safety.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=4WyP4ikLkGw

Matchvideo

Matchvideo

Rock Ya-Sin (CB, Temple), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top