Prospect

Jawaan Taylor (OT, Florida), NFL Draft 2019

Jawaan Taylor

OT, Florida

Uppdaterad: 2019-04-27 01:23

Draftad av: Jacksonville Jaguars (Runda: 2, Plats: 35)

Genomsnittligt betyg: 79 (4)

Vikt: 151 kg
Längd: 196 cmMattias omdöme (71): Stor, lite klumpig och rätt seg, tyckte jag. Men kraftfull och flyttar på folk i springspelet. Han gör ett hyfsat jobb med sina händer men ibland tappar han greppet eller hamnar ur balans. Det finns en del att gilla med Taylor. Däremot tror jag att han kommer få det svettigt i passblockering på nästa nivå, oavsett vilken sida han hamnar på.

Lasses omdöme (83): Tycker det första man ser är hur smidig och rörlig han är trots sin storlek. Rätt mått, storlek och styrka i kombination med rörlighet, både på andra nivå och sidled på LOS. Just i pass tycker jag man ser hans största styrka. Passblockar bra både på insidan och utsidan och speglar sin motståndare riktigt bra med rörliga fötter och fin kickslide, går sällan bort sig. Har storleken och styrkan för att kunna göra mer i spring. Tveksam punch och ser mer ut som han klappar än trycker till. Ingen riktigt teknik i sina händer och får sällan upp dem i tid till bröstet. Spelar även lite högt ibland. Hans dåliga sidor bör gå att tvätta bort och Taylor har bara blivit bättre under sin tid i college. Spelade RT i Florida och tror framtiden i NFL ligger som en dominerande RT.

Richards omdöme (80): Taylor har spelat mest som RT och det är där han hör hemma i NFL. Är en tung och stark spelare med starka, våldsamma händer. Tycker inte hans fotarbete är vidare kvickt, ser stundtals ut som han rör sig i kvicksand, seg i sidled och skulle behöva få mer djup i sin kick slide. Det gör att han får problem med snabba och explosiva spelare. Har dock en stabil och bred bas vilket gör att han fortfarande är svår att vinna över. Spelar med god balans och är effektiv att hålla sin gubbe borta, stark mot bullrush och kan återankra vid behov. Har kraften och benstyrkan att skapa hål i springspelet. Jag får lite Greg Robinson-vibbar: höga förväntningar som grundas mer i ögontestet än faktiskt spel.

Daniels omdöme (84): En rejäl bit med ballerinafötter och långa starka armar som spelar hårt och avslutar spelen ordentligt. Har fortfarande en del att arbeta med rent tekniskt, som att han lite för ofta är för snabb med att skydda sin utsida vilket öppnar upp för kontringar på hans insida. Är också en potentiell guard vilket gör honom till en spelare med såväl högt golv som tak.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Jawaan Taylor (OT, Florida), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top