Prospect

Christian Wilkins (DL, Clemson), NFL Draft 2019

Christian Wilkins

DL, Clemson

Uppdaterad: 2019-04-26 03:46

Draftad av: Miami Dolphins (Runda: 1, Plats: 13)

Genomsnittligt betyg: 83 (3)

Vikt: 143 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (82): Har startat många matcher för Clemson och bidragit med bra spel och stadig produktion. Wilkins är en mångsidig och bra spelare på alla sätt med viss atletisk upside. Han är väldigt smidig och kvick för sin storlek, men saknar kanske lite råstyrka. Även om Wilkins är bra är det kanske inte så mycket som får mig att säga ?wow?. Har inte direkt enn uppsjö av moves. Ibland, som vid sin sack mot A&M, flashar han dock de där explosiva egenskaperna som får dig att vilja välja honom tidigt i draften. Använder sina långa armar bra för att hålla sig clean i run defense och har en hyfsad bull rush när han får chansen en mot en med lite mer yta. Ser i första hand Wilkins som en 3-technique.

Lasses omdöme (85): Det är väldigt enkelt att älska personen Wilkins. Ledare och underbar lagkamrat med en fantastisk inställning. Ser ut att älska varje sekund på planen. Har en väldigt fin teknik med sina händer både när det kommer till placering och punch. Hanterar många moves men hans push/pull är hans absoluta styrka. Läser spelet bra, framförallt RB på LOS mot spring, är nästan alltid på rätt plats. Inte elit som ren pass rusher men helt klart över snittet. Smidig genom hålen men bra balans och även om hans första steg inte är det snabbaste är hans sista imponerande explosivt. Det som talar mot Wilkins är att han känns lite liten för en 3-teknik DT, vilket är positionen han bör funka bäst. Känns inte +190 cm och +140 kgs och får ofta problem när hans ställs mot double team.

Richards omdöme (83): En välrundad tackle som framförallt är ett hot i att attackera hål på linjen och skapa kaos i backfield. Är explosiv och kvick i steget vid snap och spelar med bra leverage för att kunna vinna direkt. Finns viss handteknik för att ta sig förbi (bäst med sitt swim). Kan flytta sig i sidleds direkt och är svår att få tag på. Aggressiv, beslutsam och snabb när han identifierar hål. Lyckas väl mot double teams, trycks sällan bak i planen och kan själv trycka ihop fickan. Kan stundtals fastna på sin blockering när han förlorar initialt, blir slö i fotarbetet och därmed lite stillastående. Trycks ibland upp alldeles för lätt. Svårt att hänga med på spel på utsidan efter kontakt, behöver vara relativt fri för att kunna hänga med. Sammanfattningsvis en spelare med högt golv, hyllas för sin personlighet, motivation och fotbollsgalan mentalitet.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Christian Wilkins (DL, Clemson), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top