Prospect

Devin Bush Jr. (LB, Michigan), NFL Draft 2019

Devin Bush Jr.

LB, Michigan

Uppdaterad: 2019-04-26 03:28

Draftad av: Pittsburgh Steelers (Runda: 1, Plats: 10)

Genomsnittligt betyg: 84 (3)

Vikt: 101 kg
Längd: 180 cmMattias omdöme (83): Bush är en kortare och rejäl stubbe till linebacker. Men hans storlek kan komma att ligga honom i fatet då lag nog kan bli lite oroliga att han kan bli utnyttjad i passförsvar. Kommer med power när kommer nedåt plan och levererar några riktiga pärlor ibland. Brukar prata om offensiva linjespelare att man gärna vill att de ska ha en rejäl röv för att kunna ankra ordentligt. Bush har röv. Är atletisk men det syns inte alltid tydligt, kanske på grund av kroppen, och därför viktiga resultat på Combine. En säker tacklare som gör ett bra jobb med att plocka upp RBs och TEs i passförsvar. Fysisk när han tar sig an blocks men är inte en standout ute på passmönster som en Vander Esch eller liknande i fjol.

Lasses omdöme (84): Känns som en perfekt Mike-LB i dagens NFL och jag tror han kan pluggas in som startspelare relativt snabbt. Gillade verkligen Bush 2017 men tycker han stannade en aning i utvecklingen under sitt sista år. Atletisk, snabb och explosiva första steg är väl den perfekta beskrivningen och verktyg som den lite kortare och mindre Bush bygger sitt spel kring. Känns naturlig att falla bak i zon mot pass och täcker stora ytor bra, lite mer problem man-man där hans fysik testas för ofta. Storleken kan vara ett problem då han relativt ofta måste slå sin blockering med snabbhet och smidiga höfter, lyckas han inte med det sitter han fast. Känns som sagt som en mike men bör kunna användas på samtliga LB-positioner då han även är en effektiv blitzare och får han bara ut sina första snabba steg står han upp okej mot spring. Tycker han är lite sen i att läsa spelet vilket såklart är en svaghet för positionen, kommer ofta undan med det pga sin snabbhet. Imponerade verkligen under Combine och kan leta sig in i första rundan.

Richards omdöme (85): Atletisk, ettrig pitbull mitt i planen. Nosar sig alltid fram till bollen, fastnar inte i trafiken varken i pass eller spring och låter sig inte hindras av blockerande OL. Kommer lågt vid kontakt så vinner väldigt ofta möten både på och från linjen. Har väldigt goda instinkter och läser spelet snabbt. Extremt fysisk i allt han gör, straffande närvaro centralt. Slängde upp riktigt bra resultat på combine och visar samma fysik på planen. Kan markera RBs utan problem, spelar sidlinje till sidlinje med enkelhet och är en effektiv blitzer. Dessutom en fantastisk energi och ledare. Hans största hinder är bristen på längd, vilket gör att han inte kan markera TEs och därför ev. begränsas i vissa passituationer. Behöver också få lite bättre känsla i zonförsvar, blir lätt stillastående/inaktiv och kan missa spelare som kommer in i zonen.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Devin Bush Jr. (LB, Michigan), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top