Prospect

Josh Allen (Edge, Kentucky), NFL Draft 2019

Josh Allen

Edge, Kentucky

Uppdaterad: 2019-04-26 03:08

Draftad av: Jacksonville Jaguars (Runda: 1, Plats: 7)

Genomsnittligt betyg: 89 (4)

Vikt: 118 kg
Längd: 196 cmMattias omdöme (89): Lång och ståtlig outside linebacker som rushat från en stående position. Är i första hand en explosiv pass rusher med mycket atletisk förmåga att stoltsera med. Kan spela lite passförsvar men det är kanske inte där han är bäst. I springförsvar kan han tidvis sväljas av offensiva linjespelare som kommer in på kroppen på honom. Flyger ur sin stance ibland och är väldigt smidig och reaktionssnabb i kroppen trots sin storlek. Gör ett bra jobb med sina långa armar. Är en playmaker och varit ruskigt produktiv med 21 TFL och 17 sacks sitt sista år och flera forcerade fumbles varje år. Har utrymme att bli ännu bättre.

Lasses omdöme (92): Wow, snacka om att Allen gjorde rätt som valde att köra sitt sista år på college, vilken utveckling. 17 sacks och 21,5 TFL är bara siffror men jäklar vad han kan backa upp dem. Så naturlig pass rusher man kan hitta. Grymt explosiv med 3-4 läskigt snabba första steg i kombination med låg och smidig tyngdpunkt runt linjen gjorde att han fick många OT att se dumma ut. Var tidigare bara speed men utvecklades fint sitt sista år och sweep, counter och rip and dip såg allt effektivare och smidiga ut. Just det tror jag är grejen med Allen, utvecklingen. Så snabbt som han utvecklades sitt sista år tror jag bara är början. Han kommer fortsätta att utvecklas i NFL i både teknik och tajming och bli en nyckelspelare relativt snabbt. Känns naturlig som en OLB i ett 3-4 system och trots att det inte är hans styrka så tycker jag han gör ett mer än ok jobb när han ska falla bak i markering. Ska jag lyfta nått negativt så är det väl hans spel mot spring där han ibland har lite svårt att ta rätt vinklar och beslut.

Magnus omdöme (90): Explosiv atlet som blivit bättre och bättre för varje säsong. Välväxt på ett kompakt och robust sätt, med längd och muskler, får med sig all kraft och tyngds i spelet vilket gör honom svår att stoppa. Läser spelet bra och ser vägar förbi. Mjuk och snabb för att ta sig runt på utsidan, styrka och driv för att trycka på kraft. Har förmågan att falla ned i passförsvar vid behov, rörlighet och snabbhet som räcker gott och väl. En ledare på planen Fina instinkter och har förmågan att höja sig ju längre matcher går. När han nosar upp ett spel släpper han det sällan, kraftfull tacklare med starka armar.

Richards omdöme (88): Josh Allen har haft en relativt stadig produktion i college, men slog igenom i år med lite vettiga spelare runt sig. Dessutom stärkt mycket i sitt spel, inte minst tekniskt som rusher och countermoves. Finns en medveten och raffinerad strategi när han rushar. Hans bästa vapen är en imponerande explosivitet och fart. Ofta förlitar han sig för mycket på sin fart och låter sig tryckas in bakom spelet, tillåter OT att använda Allens momentum emot honom. Skulle vilja se honom vinna med kraft mer. Tydligt mogen i sitt spel, håller sig inom spelsystemet, biter inte på fakes och är tålmodig och stark i contain mot spring. Är duktig på att läsa QBs intentioner och anpassa sin rush efter situation. Kan droppa ner i coverage och göra ett adekvat jobb, rör sig väl där, men bör användas huvudsakligen som en rusher. Attackerar bollen i sin rush, tyder återigen på mognad och medvetenhet. Prototypiskt byggd och bör testa väl i fys.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Josh Allen (Edge, Kentucky), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top