Prospect

Jonah Williams (OT, Alabama), NFL Draft 2019

Foto: Harry How/Getty Images

Jonah Williams

OT, Alabama

Uppdaterad: 2019-04-26 03:35

Draftad av: Cincinnati Bengals (Runda: 1, Plats: 11)

Genomsnittligt betyg: 83 (4)

Vikt: 137 kg
Längd: 196 cmMattias omdöme (82): Spelade LT för Alabama men de flesta menar att han inte är tillräckligt atletisk eller har storleken för att spela tackle. Han är tekniskt sund dock, tycker jag, och rör sig rätt bra utanför sin vanliga plats. Bra i springspelet kommer med enkelhet till andra nivån. Tycker att han är rätt kvick på att smälla in i sin spelare att få leverage, men kanske blir lite farligt om det finns mer yta för försvararen att jobba på. Gillar honom, kan bli en bra guard.

Lasses omdöme (81): Har de senaste året/åren setts som en av de absolut mest lovande linjespelarna och har sen finalen, brutal match mot Clemson, varit mångas favorit att hacka på. Många gillade att slänga sig med korta armar men efter Combine och inmätningen blev det tyst. Jag har gillat Jonah och jag gillar honom än mer efter Combine. Kan ibland bli slagen på utsidan lite för lätt mot snabba och smidiga edge rushers och därav frågorna kring armlängd och omfång. Stark och tuff med en ruggig först smäll men har lite problem att ha styrkan och överläget över en längre tid. Jäkligt smidiga och rörliga fötter gör att han speglar sin man galant i pass. Väldigt fin teknik i alla moment i sitt spel och jobbar lågt med pumpande fötter och ben i spring. Känns som en naturlig och klok ledare på linjen och skulle farten på utsidan bli ett problem, vilket jag inte tror, är han plug and play som guard i NFL.

Richards omdöme (84): En stabil offensiv linjespelare vars bästa egenskap är lugn och medvetna rörelser. Tar inga felaktiga eller onödiga fotsteg, väldigt metodisk i passblockering. Har händerna i hölstret för att inte blotta dem och attackerar i rätt tillfälle, vilket gör att han ofta vinner insidan. Tålmodig stil, låter försvararen ta initiativ och reagerar utifrån det – vilket han gör bra. Kan spegla en rush väl, rida ut på utsidan och vända riktning omedelbart för inside moves. Plockar upp stunts väl och aldrig ur position. Bra i springspelet, framförallt på pulls och bortom linjen. Ifrågasatts för korta armar, inget problem som syns på film dock mer än att han stundtals har svårt att hålla kvar blocks länge. Lite småsegt fotarbete, även om det är kontrollerat får han inte jättebra djup.

Daniels omdöme (86): Bra fötter och mycket power hos Williams gör att många lag säkert ser honom som en potentiell guard även om han spelat left tackle i Alabama. Jobbar bra med sina händer och står emot bra i passblockering men har sina främsta egenskaper i springspelet, särskilt när han kommer upp till andra nivån. Väldigt högt golv på grund av sin mångsidighet.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Jonah Williams (OT, Alabama), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top