Prospect

Ed Oliver (DL, Houston), NFL Draft 2019

Ed Oliver

DL, Houston

Uppdaterad: 2019-04-26 03:20

Draftad av: Buffalo Bills (Runda: 1, Plats: 9)

Genomsnittligt betyg: 88 (3)

Vikt: 127 kg
Längd: 188 cm
Röda flaggor: Missade fyra matcher med en knäskada 2018

Mattias omdöme (86): Explosiv och intensiv pass rusher-typ på insidan. Hans styrkor är uppenbara och Oliver rör sig som att han är minst tio kilo lättare än vad han är. Men han spelar lite ur balans och gör inte alltid ett jättebra jobb att använda farten till att med kraft köra över sin motståndare. När han lyckas blir det väldigt bra. Hanterar double- och triple teams ganska bra även om det inte kommer bli hans roll i NFL att ockupera blockers. Oliver har unika egenskaper och kanske det högsta taket i den här draften, men hans teknik är inte i nivå med till exempel Williams. Behöver landa med en bra linjetränare och ett lag som utnyttjar hans styrkor. Faller lite ofta ur spelen och försvinner i perioder, vill se mer consistency. Men mycket energi, jagar ned spel bakifrån och liknande.

Lasses omdöme (88): Superatlet! Ja, det är värt ett utropstecken där. Kan inte minnas att jag har sett en mer atletisk DT i college innan. Rör sig väldigt naturligt med smidiga höfter och lätta fötter. Fantastisk på att penetrera hålen med sin snabbhet, snabba första steg, explosivitet och aktiva händer. Bra flås och kör 100% fram tills visslan. Lägg där till en elak första punch som gör att han oftast har överläge direkt. Väl igenom avslutar han med tunga och fina tacklingar i hög fart. Spelar väldigt lågt och håller alltid rätt vinklar och kan vända på en femöring. Tycker han inte riktigt har utvecklats tillräckligt från sitt första år och hans storlek är väl det största frågetecknet. Känns spontant som han passar bäst i 3-teknik i en 4-3 uppställning i NFL. Kan ibland slarva lite i tekniken, kommer han inte komma undan med i NFL.

Richards omdöme (90): En unik atlet som bryter stereotypen av en DT. Absurd explosivitet, acceleration och förmåga att byta riktning. Många gånger förbi linjen innan motståndarna ens hunnit reagera. Har en makalös motor och hustle, spelar 100 km/h i 60 min. Intensiv alfahane med alla ledaregenskaper man letar efter. Behöver utveckla sin teknik en aning, fastnar för ofta om han inte vinner direkt. Behöver ha en reservplan. Dessutom lite oroväckande att han ligger på mattan så mycket. Hans brist på storlek är ett problem, måste lägga på sig mer muskler och kunna stå emot kontakt bättre. Är en äkta game-changer om han sätts i rätt position.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Ed Oliver (DL, Houston), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top