Prospect

Drew Lock (QB, Missouri), NFL Draft 2019

Drew Lock

QB, Missouri

Uppdaterad: 2019-04-27 01:59

Draftad av: Denver Broncos (Runda: 2, Plats: 42)

Genomsnittligt betyg: 74 (4)

Vikt: 101 kg
Längd: 191 cm
Meriter: Slog TD-rekordet i SEC 2017. Passat för många yards i college, men med en relativt låg comp. %.

Mattias omdöme (70): Stor kille med en kraftfull arm. Kan vara lite ojämn, vilket man inte minst såg i matchen mot Alabama. Turnovers, ankor vid sina receivers fötter och missiler mitt i prick. Kan vara väldigt giftig när han har tid i fickan, bra balans och får tid att snurra upp sin ganska långsamma release. Kan vara väldigt ojämn och orolig under press. Slarvar med tekniken. Kastar en riktigt vacker deep ball men lite off på kort- och medeldistans. Särskilt när coverage är tajt. Är hyfsat atletisk för sin storlek, även om han nästan aldrig springer bollen själv. Verkar få en hel del bollar nedslagna på linjen. Även om han tar en del riktigt tokiga beslut ibland tycker jag generellt att han är bra i det mentala spelet.

Lock har imponerande fysiska egenskaper och när marginalen finns där är han riktigt bra. Men han är ojämn och jag är tveksam om hans ganska dåliga bollplacering kommer funka när han ska ge sina WRs en vettig chans mot duktiga man-man-försvare i NFL. För mig är Lock ett projekt.

Lasses omdöme (74): Kollar man bara på statistiken och jämför hans två sista år på college så ser man ett stort dyk sitt sista år där han inte alls nådde upp till sitt fenomenala 2017. Lång och stabil och det första många tar upp med Lock är hans starka arm och visst, den är inte dålig men tycker den är lite väl hajpad. Då tycker jag en större styrka är hans blick för vart han ska sätta den långa passen. Tyvärr blandar han en del i sin pricksäkerhet både på det korta och långa passet när marginalerna är mindre, måste bli jämnare. Känns som en gunslinger som måste jobba på att kontrollera sitt spel lite mer. Hans teknik i kastet ser fint ut och känns trygg och säker både i fickan och när han behöver rulla ut. Måste bli betydligt jämnare och fortsätta att utveckla sig i filmrummet i vad han ser och hur han ska attackera det. Den QB:en som var mest jämnbra under Senior Bowl.

Magnus omdöme (75): Fin storlek och ”QB-stilen”. Mjuka rörelser och ett bra fotarbete, skapar yta genom att kliva upp i fickan. Har stunder då han hamnar på hälarna. Har fart nog att hota med benen när det behövs. Smidig arm med bra kraft och touch. Gunslinger-mentalitet som chansar en del, ofta med oddsen mot sig. Men leder till en del fina, stora, spel. Rätt lätt att läsa när det är screens och liknande, kan sälja spelet bättre. En chanstagare som har en del i övrigt att önska gällande träffsäkerheten. Har nog ett rätt högt tak med tanke på armstyrka och modet att göra spelen.

Daniels omdöme (79): Är byggd på rätt sätt och har en bra arm med bra precision, men kan bli lite skakig när passningsfickan blir trång. Det sistnämnda är säkert en av förklaringarna till att Lock har ett riktigt dåligt resultat mot bättre motstånd. Går helt klart att jämföra med Joe Flacco, kanske med motsvarande uppsida.

Drew Lock (QB, Missouri), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top