Prospect

A.J Brown (WR, Ole Miss), NFL Draft 2019

A.J Brown

WR, Ole Miss

Uppdaterad: 2019-04-27 02:37

Draftad av: Tennessee Titans (Runda: 2, Plats: 51)

Genomsnittligt betyg: 78 (4)

Vikt: 102 kg
Längd: 185 cmLasses omdöme (77): Jag har verkligen varit ett fan av Brown under hans tid i college, framförallt 2017. Han har producerat i stort sett från start och ofta även dominerat. Men ju mer jag kollat på klipp så ställer jag mig lite frågande kring ett par saker. Brown är stor och stark med bra händer och är ett fysiskt freak efter catch. Men han känns mest effektiv på routes upp i mitten och när han ställer upp som slot vilket känns lite bakvänt med tanke på hans storlek. På utsidan är det enklare att hitta svagheter. Vinner för sällan mot tuff press-markering och känns allmänt loj på LOS och när han ska blocka. Kommer in i planen så är det en helt annan spelare och framförallt efter han fått bollen. Känns som en större och starkare Jarvis Landry som kanske inte levererar de stora spelen utan mängder av 5-9 y spel vilket såklart är bra men jag håller honom inte längre som en solklar nummer 1 receiver.

Magnus omdöme (80): Fick spela en lite undanskymd roll för Ole Miss under 2018 men var bättre än siffrorna visar, såg ibland ointresserad ut och ger inte alltid allt, handlade ofta om rollen. Mest spelat i slot och var bra på att göra sig spelbar. Kraftfull snabbhet och bra på att trampa i för att skapa separation, har en funktionell explosivitet. Kortare men bred, har förmågan att spela mer fysiskt än man tror. Fysiken kommer fram när han blockar i springspelet, där syns även håglösheten som han uppvisar ibland. Helt okej händer, kan fånga utanför kroppen. Bra med bollen i sina händer, kan får försvarare att missa med sin lägre tyngdpunkt och styrka snarare än att han är svår att fånga. Skicklig route runner som kan skapa separation genom teknik. Har inte någon toppfart och hotar inte i djupet. I rätt anfall kommer Brown bli produktiv.

Richards omdöme (81): Produktiv i ett anfall fullt av receivers. Är en stor slot-receiver, inte den lilla kvicka killen som vanligtvis spelar på insidan. Är skicklig mot zon, luckrar upp och hittar ytor för att göra sig tillgänglig. Döljer sina intentioner väl, bryter routes sent och gör det med ett hårt steg. Härliga små kroppsfinter som att luta sig, slå med huvudet, vinkla höfterna etc. Pålitliga händer och fångar bollen utanför sin ram. Stark och fysisk, kommer av kontakt och skapar yards efter mottagning. Inte en så kvick spelare och inte heller så snabb. Lite seg ur stance och behöver bygga upp fart. Inte varit vidare effektiv när han spelat på utsidan, men viss erfarenhet där ifall han tvingas dit.

Daniels omdöme (75): En spelare som heter AJ Brown måste ju bli bra? Men den här spelaren har inte mycket likheter med vare sig AJ Green eller Antonio Brown. En mer rättvis jämförelse skulle kunna vara Quincy Enunwa. Brown ser ut som en väldigt atletisk tight end men spelade som en receiver helt och hållet. Är naturligtvis en utmaning för mindre cornerbacks, särskilt i blockeringsspel, men jag har svårt att se att Brown blir annat än en rollspelare i NFL.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=_UfSpSCy9aY

Matchvideo

A.J Brown (WR, Ole Miss), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top