Prospect

Greedy Williams (CB, LSU), NFL Draft 2019

Greedy Williams

CB, LSU

Uppdaterad: 2019-04-27 02:12

Draftad av: Cleveland Browns (Runda: 2, Plats: 46)

Genomsnittligt betyg: 85 (3)

Vikt: 83 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (90): Såg Williams mot bra motstånd, Ridley och Metcalf. Han klarade båda matchups galant. Lång, fysisk cornerback som nästan aldrig ger upp mycket separation. Är välcoachad och spelar med disciplin, har bra closing speed när bollen är i luften och bra räckvidd med sina långa armar. Är en säker tacklare med bra teknik. På det hela ett väldigt cleant prospect som visade 2017 att han har potential att vara en gamechanger då han ledde SEC i både INTs och PDs.

Lasses omdöme (83): Slog igenom med dunder och brak 2017 och var en playmaker i LSU?s secondary från första matchen egentligen. Tycker han tog ett litet steg tillbaka förra året men på det stora hela en väldigt spännande conrer. Snabb, smidig och atletisk med fantastiska händer och rätt storlek för att spela corner och framförallt i man i NFL. Har farten och fötterna att hålla sig klistrad mot sin man länge men känns ibland som han tappar fokus ibland och inte riktigt har tålamod att följa hela routen. Är en ballhawk och kommer producera turnovers med bra blick och fenomenala händer men även här tjuvar han ibland och bryter routen vilket såklart ibland blir succé men kan också leda till att han blir bränd. Klen och ovillig att spela fysiskt, framförallt mot spring, och en ganska dålig tacklingsteknik tyder på att han inte riktigt är en klar produkt än. Så mycket att gilla med Williams men han måste jobba på sitt tålamod, styrka och teknik i tacklingarna.

Richards omdöme (82): Rör sig väldigt smidigt. Öppnar höfterna väl, kan flippa dem sömlöst. Gör att han kan vara väldigt tålmodig och inte låta WRs läsa honom. Öppnar inte upp förrän WR avslöjar vad han vill göra och då svarar Greedy utan att ge upp för mycket mark. Väldigt bra bollspelare. Har en förmåga att hitta den, ett gäng PBU och INT som kvitto. Har stor lång ram för att täcka mycket och bra räckvidd. Många gånger helt ointresserade att stoppa spring. Nöjd med att verka upptagen med sig gubbe och eventuellt skärma av ytor. Ingen som söker bollbärare för att smälla. Joggar lite slappt efter spel till andras receivers. Skicklig man-man-cover som i rätt situation och med rätt krav kan vara väldigt effektiv. I fel sits, typ ett system som kräver aktiva CBs mot spring, är han helt fel. Så han är säkert inte ens aktuell för över hälften av lagen och jag förväntar mig därför att han hallar en del under draften.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=6pJqwdk09JQ

Matchvideo

Matchvideo

Greedy Williams (CB, LSU), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top