Prospect

Jeffery Simmons (DL, Mississippi State), NFL Draft 2019

Jeffery Simmons

DL, Mississippi State

Uppdaterad: 2019-04-26 04:24

Draftad av: Tennessee Titans (Runda: 1, Plats: 19)

Genomsnittligt betyg: 85 (3)

Vikt: 137 kg
Längd: 192 cm
Röda flaggor: Kvinnomisshandel 2016

Mattias omdöme (83): Mer av en penetrerande defensive tackle med våldsamma händer. Är smidig i kroppen och ser nästan ut som en pass rusher ibland. Genererar mycket styrka i överkropp men verkar inte få ut så mycket kraft ur benen. Undra om det är en teknikfråga eller att han helt enkelt inte har det naturligt? Kan stå lite upprätt i springförsvar. Har en förmåga att bli skinny och slinka igenom linjen. Kvick när han får yta att plocka upp lite fart och visar stundtals på fantastisk explosivitet. Kan han spela end i en trefront? Utmaningen är att spela med leverage med hans längd. Lite Jarran Reed? Skadan oroar.

Lasses omdöme (85): Kommer ifrån två riktigt produktiva år i SEC med 30 TFL. Simmons explosivitet och power i pass rush är hans helt klart största styrka. Penetrerar hålen riktigt fint med aktiva händer och låg tyngdpunkt och ett explosivt första steg efter snap. Snabb för positionen och det känns som han ständigt har en plan hur han ska ta sig till nästa punkt så snabbt som möjligt. Simmons kanske största problem är när han väl tagit sig igenom och ska avsluta. Ser ofta ut som han tvivlar och har inte riktigt tacklingstekniken som önskar när han ska avsluta, här måste det jobbas mer både i teknik och beslut. Behöver även slipa lite på att inte fastna mot spring där han ibland ser ut att fastna för snabbt och kan inte riktigt utnyttja sin explosivitet.

Richards omdöme (87): På plan en väldigt fysiskt imponerande spelare med alla egenskaper som behövs i NFL. Förstör spel utan att nödvändigtvis få statistiken för det, vinner och stänger utrymmen för att skapa möjligheter för sina lagkamrater att göra spel. Bra leverage, hal i sin rush och alltid koll på bollen. Står emot double team bra, med otroligt stark och stabil bas. Vinner konstant en-mot-en. Kan behöva bli mer aktiv med händerna för att komma av blocks tidigare, speciellt vid passrush. Skulle gärna se honom avsluta spel lite bättre för att få ut fullt av sin kapacitet.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=jNDrbCTSauU

Matchvideo

Matchvideo

Jeffery Simmons (DL, Mississippi State), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top