Denver Broncos

Broncos_logoDenver Broncos grundades 1960 och hade inledningsvis en tuff start, de förlorade väldigt mycket under sina 15 första år. Sen 1975 har det dock varit en helt annan historia, Broncos är nämligen ett av de mest framgångsrika lagen i NFL. De har inte ens haft 10 säsonger med fler förluster än vinster. De är dessutom ett av ytterst få lag som tagit sig till Super Bowl hela åtta gånger, med tre pokaler att skryta med.

När Broncos vann Super Bowl 50 blev deras general manager tillika guldgosse John Elway den första någonsin att lyfta Lombardi-trofén både som GM och som spelare. Han spelade i Broncos under deras mest framgångsrika period, år 1986 till 1998, som resulterade i fem spelade Super Bowls och två vinster. Han är populär i hela Denver för det fina arbete han gjort både på plan och som GM.

Broncos spelar sina hemmamatcher på Sports Authority Field at Mile High. Det är en unika arena eftersom den ligger ca. 1610 meter över havet. Syrenivån är en aning pressad så högt upp. Det har diskuterats ifall det verkligen har någon inverkan på spelet, men gästande lag har alltid med sig några extra gastuber med syre till sina spelare.

Broncos Facebook-feed

Svenska Broncos-fans?

Finns ni där ute? Passa på att maila oss och informera om det så lägger vi upp länk till er Facebook-grupp här.

To Top