Los Angeles Chargers

ChargersLoggaChargers grundades 1960 i Los Angeles och tillhörde då AFL (American Football League). De spelade bara sin första säsong i LA innan de året därpå flyttade till San Diego. Sen 2017 är de tillbaka i Los Angeles, tillsammans med ett Rams som också de har rötter i den stjärnspäckade staden. De spelar för tillfället på StubHub Stadium, den minsta i NFL med en kapacitet på dryg 30.000 i väntan på att en gemensam arena med Rams står klar.

Chargers är ett av de lag som ännu inte vunnit en Super Bowl. De har tagit sig dit en gång, 1994, men blev då utklassade av San Francisco 49ers. Steve Young var QB för 49ers och kastade rekordmånga sex touchdowns i en väldigt ensidig match. Sen dess har de varit i slutspel sju gånger utan att lyckas ta sig tillbaka till Super Bowl.

En av de största profilerna i Chargers historia är Don Coryell, känd för sin innovativa utveckling av passningsspelet. Han är en av de tränare som har haft mest inflytande i hur dagens offensiva fotboll ser ut men som, trots uppretade supportrar från Chargers håll, inte fått en plats i Hall of Fame.

 

Chargers Facebook-feed

Få svar blixtsnabbt

Brukar det dröja mellan tillfällena då du får snacka om dina kära Chargers? Anslut dig till gruppen för svenska fans på Facebook så får du svar blixtsnabbt!

To Top