Prospect

Hakeem Butler (WR, Iowa State), NFL Draft 2019

Hakeem Butler

WR, Iowa State

Uppdaterad: 2019-04-27 18:10

Draftad av: Arizona Cardinals (Runda: 4, Plats: 103)

Genomsnittligt betyg: 82 (4)

Vikt: 102 kg
Längd: 198 cmLasses omdöme (81): Bra 2017, dominant 2018 och en av draftens hetaste receivers i mina ögon. Det som verkligen får igång mig är hans längd och säkra händer. Lägg en boll i Butlers riktning och han plockar den över sin försvarare allt som oftast. Han är inte direkt snabb och kan kännas lite stel men relativt kvick av LOS och i sina cuts. Spelar fysiskt efter catch och är inte rädd för att sänka axeln för ett par extra yards efter catch. Mer så än att han byter riktning eller springer ifrån sin försvarare då en del fart saknas. Även bra i sina blockeringar för att hjälpa sina medspelare. En del frågetecken i sina routes då han inte direkt utmanats med tuffa routes under college. Behöver jobba på sin teknik både i routes och kontroll då han saknar den där kvickheten som gör att man kommer undan med det. En framtida nummer 1 receiver enligt mig, men lär vara mer effektiv år två än sitt första år.

Magnus omdöme (79): Storväxt playmaker som kan vända ut och in på sig själv för att fånga en boll. Har längden och de långa armarna som en separator redan från start, hittar bollen högt också. Fysisk är han stark i kroppen och orkar hålla motståndare ifrån sig. Har längden och tuffheten för att vara ett riktigt farligt vapen i avgörande skeden. Har bra fart för sin längd, tar inte för lång tid att accelerera till max. Hittar bollen bra i luften, har fin kontroll på kroppen och hur han positionerar sig. Fysisk med bollen i händerna och har en hel del spel där han tar massa yards efter catch. Har sin styrka när han går djupt. Däremot är han stel i sidled och det begränsar honom i routes. Kan använda fysiken än mer. Med sin längd är han nyttig som blockare i springspelet, stänger ofta ned sin motståndare och bereder väg.

Richards omdöme (82): Stor receiver med flera highlights på kontot. Bra på att skapa fönster för sin QB, både mot sidlinjen och skärma kroppen vid mottagning. Starka, pålitliga händer och en förmåga att hitta bollen i luften. Bra kroppskontroll och känsla för fötterna vid linjen, tåar sig sin väg ut på många spel. Är en bra måltavla på djupt och mediumdjupt. Bra på fades, comebacks och andra djupa routes. Bra och engagerad blocker i springspelet. Stark och svår att få ner, så mycket YAC. Saknar explosivitet vid linjen, bygger snarare upp sin fart. Därför inte så effektiv i kort, kvickt passningsspel.

Daniels omdöme (86): Även om Butler är långt från färdig så ser jag AJ Green fra,för mig. En playmaker som kan se ut att sakna en del explosivitet men vars längd och kroppskontroll (för sin längd) ändå kommer att få jobbet gjort. Engagerad i blockeringsspelet och aktiv även efter att spelet ”brutit ihop”. Kan han bli lite mer explosiv i sina riktningsförändringar och av line of scrimmage så är det här en blivande stjärna.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=5B3kHuysYtg

Matchvideo

Matchvideo

Hakeem Butler (WR, Iowa State), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top