Draften

NFC East, vad hände i runda 1 och vad ska man vänta sig i runda 2?

Då var alltså runda 1 av årets draft paketerad och redo för leverans. Jag tänkte ge mig på en snabb summering om vad som hände för lagen i NFC East och vad som kan vara värt att lägga fokus på dag två (klicka på namnen för mer info).

New York Giants

Runda 1, Val 2: RB Saquon Barkley (Penn State)

Enligt många den bästa spelaren i årets draft och det stod väl mellan honom, en QB och kanske DE Bradley Chubb för Giants. Inte mycket att snacka om mer än den ständiga debatten om det är värt att plocka en RB så högt. Eli är inte direkt ung och det känns inte som man är i ”vinna nu” läge så kan väl lyftas om man inte skulle gå för sin framtida QB här. Men trodde man inte på Rosen, Darnold eller Allen så kan man avvakta.

I natt, känns långt kvar, väljer man precis som i första som nummer två med val 34. Oavsett vad Browns väljer före dem så finns det mycket intressant kvar att välja och Giants har många hål att fylla. Offensiva linjen måste stärkas upp. Vill man kolla på QB här? Även en WR till hade suttit fint och i försvaret behövs framförallt en edge rusher och en corner, alternativt dag två.

OL Will Hernandez (UTEP)

Stor och stark guard som skulle hjälpa Barkley att hitta hål i springspelet direkt.

OL Connor Williams (Texas)

Kan testat som OT och funkar han inte där eller inte är mogen kan han användas som guard. Skulle framförallt ge Eli mer tid i fickan.

WR Courtland Sutton (SMU)

Stor måltavla som inte riktigt är där än. Men skulle öppna upp en del både för OBJ och Shepard.

FORT WORTH, TX – SEPTEMBER 19: Courtland Sutton #16 of the Southern Methodist Mustangs catches a deep pass as Nick Orr #18 of the TCU Horned Frogs defends in the first half at Amon G. Carter Stadium on September 19, 2015 in Fort Worth, Texas. The play was called back due to a holding penalty against the Southern Methodist Mustangs. (Photo by Ron Jenkins/Getty Images)

QB Mason Rudolph (Oklahoma State)

Träffsöker QB som är lugn och säker i fickan som skulle kunna se och lära bakom Eli och sen konkurera med Davis Webb om startjobbet.

Edge Harold Landry (Boston College)

De flesta trodde han skulle gå I första men en del oro kring hans hälsa kan ha varit anledningen för att han föll. Väldigt effektiv 2016 men hade problem att producera, mycket på grund av skador, 2017.

CB Josh Jackson (Iowa)

En playmaker i college med extremt bra blick för spelet och fina händer. Ballhawk från Hawkeyes som producerar turnovers på löpande band.

CB Isaiah Oliver (Colorado)

Stor, lång och atletisk corner som tog stora kliv sitt sista år på college. Har goda chanser att fortsätta växa i NFL.

 

Washington Redskins

Runda 1, Val 13: DT Da’Ron Payne (Alabama)

Förra året valde man Jonathan Allen DL från Alabama och i år väljer man hans ersättare i Alabama, Da’Ron Payne. Bred, stor, tung och en kropp fylld av muskler är precis vad Washington behöver.

Man kunde såklart tagit andra riktningar, WR och CB fanns mycket intressant kvar. Även OL och QB är ju av intresse men med de hetaste på positionerna borta valde man helt enkelt den DT man gillade mest och kan istället adressera nått av ovan dag 2 med val 44.

WR Anthony Miller (Memphis)

Väldigt produktiv i college. Rörlig liten receiver med riktigt fina händer som kan användas både på in- och utisdan.

WR Christian Kirk (Texas A&M)

Även Kirk är en kortare receiver som kanske främst hare n framtid som slot. Stark och kvick med bra spelförståelse.

C James Daniels (Iowa)

Två C gick redan i första vilket är ovanligt. Många har den snabbe och rörliga Daniels som nummer ett på sina listor. Finns han kvar är så stärker man upp insidan, kan spela både G och C.

CB Parry Nickerson (Tulane)

Om inte ovan (läs Giants) finns kvar så är Nickerson ett spännande alternativ som stått lite i skuggan av de stora hos mindre Tulane.

WINSTON-SALEM, NC – SEPTEMBER 01: Parry Nickerson #17 of the Tulane Green Wave breaks up a pass intended for Steven Claude #81 of the Wake Forest Demon Deacons at BB&T Field on September 1, 2016 in Winston-Salem, North Carolina. Wake Forest defeated Tulane 7-3. (Photo by Lance King/Getty Images)

LB Malik Jefferson (Texas)

Den atletiska playmakern från Texas kan spela både på insidan och utsidan i Washingtons 3-4 system och skulle kunna roteras in friskt redan första året.

Edge Arden Key (LSU)

Tillräckligt mycket talang för att plockas i första om det inte hade varit för en del skador. Hade passat perfekt som OLB i Washington.

 

Dallas Cowboys

Runda 1, Val 19: LB Leighton Vander Esch (Boise State)

Hemmalaget fyllde ett stort behov och en spelare som känns väldigt lik en skadedrabbad Sean Lee. LVE är ytterligare en spelare från Boise State, Cowboys har ett gäng Idaho-killar i sitt försvar nu. Man valde alltså inte att plocka draftens första WR trots behov och med DT Vea och DT Payne borta, samt S James eller S Fitzpatrick så fanns inte det man önskade kvar på andra platser med behov. I andra rundan har man val 50 och räkna med att någon av ovan behov kommer att adresseras.

DT Maurice Hurst (Michigan)

Har ett hjärtproblem men sägs vara under kontroll. Snabb och smidig DT som klarar av insidan trots att han är lite liten. Bör kunna funka fint i en 4-front.

DT Harrison Phillips (Stanford)

Produktiv i college som hela tiden har en näsa för spelet. En lite ovanlig stil på linjen och det syns att han varit en duktig brottare. Bör kunna plugga igen bra emot spring även i NFL.

WR Courtland Sutton (SMU)

Hemmasonen från SMU har fått mycket intresse från Cowboys. Är den store receivern kvar så kan det bli en framtida X receiver som ersätter Dez.

S Ronnie Harrison (Alabama)

Lång och tuff safety som klarar båda delarna som krävs av positionen. Faller tillbaka fint och har bra tryck i sina tacklingar.

STARKVILLE, MS – NOVEMBER 11: Farrod Green #82 of the Mississippi State Bulldogs catches a pass as Ronnie Harrison #15 of the Alabama Crimson Tide tackles him during the first half of an NCAA football game at Davis Wade Stadium on November 11, 2017 in Starkville, Mississippi. (Photo by Butch Dill/Getty Images)

S Quin Blanding (Virginia)

En ledare bak i planen har saknats de senaste åren och det är precis vad man får. Har spelat både som strong och free och trots att han oftast spelat FS i college så hade han passat bäst nära boxen som SS i NFL.

OL Tyrell Crosby (Oregon)

Stor och tung tackle som kan flyttas in som guard om han inte skulle funka som RT i Cowboys. Påminner en del om Dallas förre RT Doug Free.

 

Philadelphia Eagles

Valde att trejda ut sig ur första rundan för lite mer picks senare i draften. Man skickade sitt val i första och i fjärde till Ravens som skickade tillbaka sitt val i andra rundan, ett i fjärde och ett val i andra rundan nästa år. Helt okej kick back tycker jag. Eagles som innan hade några val varken i andra eller tredje har nu ett val i andra (52) och ytterligare ett nästa år. Vad behöver då de regerande mästarna?

RB Derrius Guice (LSU)

Är väl tveksamt om han faller ända ner till val 52 men finns han kvar lär Eagles vara bra sugna på att plocka den tunga tanken från Baton Rouge. Hade en del skador förra året men verkar inte vara något permanent.

RB Ronald Jones (USC)

Jag håller Jones högre än Guice och jag tror att båda hade passat bra in i Eagles. Jones är mer den lugna RB:en som med lätta rörelser och steg låter spelet utveckla sig innan han skjuter upp i plan.

OG Wyatt Teller (Virginia Tech)

Urstark och atletisk spelare som fortfarande lär sig positionen, spelade DL på HS. Kan stå på tillväxt bakom linjen ett år och sen hoppa in för att föryngra Eagles linje.

OG Braden Smith (Auburn)

Har varit startspelare sen sitt första år i Auburn och roterats runt friskt på linjen, oftast som tackle. Stor, tung och bred och en framtid som guard i NFL känns mest naturligt.

AUBURN, AL – SEPTEMBER 10: Quarterback Sean White #13 of the Auburn Tigers carries the ball behind offensive lineman Braden Smith #71 of the Auburn Tigers during their game against the Arkansas State Red Wolves at Jordan Hare Stadium on September 10, 2016 in Auburn, Alabama. (Photo by Michael Chang/Getty Images)

TE Mark Andrews (Oklahoma)

Tror inte Gesicki finns kvar här men Andrews är inte mycket sämre. Inget att räkna med när det kommer till blockering men bör kunna utvecklas där. Är framförallt ett riktigt hot i RZ och en trevlig leksak för Wentz.

LB Josey Jewell (Iowa)

Kanske lite högt men med Jewell får du en naturlig ledare i mitten av boxen som ser spelet riktigt bra. Inte den mest fysiska spelaren men hans Fotbolls IQ väger upp hans brister.

Nyheter

To Top