Prospect

Malik Jefferson (LB, Texas), NFL Draft 2018

Malik Jefferson

LB, Texas

Uppdaterad: 2018-04-28 03:56

Draftad av: Cincinnati Bengals (Runda: 3, Plats: 78)

Genomsnittligt betyg: 77

Vikt: 108 kg
Längd: 191 cmMattias omdöme (70): Verkligen en downhill-linebacker som exploderar in i boxen med ett syfte. Kommer som skjuten ur en kanon. Inte lika smidig när han ska vända upp höfterna och röra sig i sidled. Kan vara en svaghet passförsvar. Frågan är om tiden sprungit ifrån Jefferson lite? Missat en del tacklingar och känns lite stel.

Lasses omdöme (85): Har egentligen dominerat i Texas sen han var freshman och har bara blivit bättre och bättre. Spelade sina två först säsonger som en mer utpräglad ILB men flyttades inför i år ut som OLB och har verkligen blommat ut. Det där pratat om att han inte bryr sig om fotboll köper jag inte alls, omöjligt att han hade utvecklats så om han inte brydde sig. Saknar en del i coverge på pass och behöver fortsätta att bygga muskler för att mer effektivt kunna bidra mot spring i NFL. Atletisk, snabb, rätt storlek och läser spelet bra är hans största fördelar. Jefferson diagnoserar spelet blixtsnabbt och är alltid där bollen är. Rör sig smidigt och fritt både i djup- och sidled och som ILB och OLB. Mest naturlig som OLB både i 4-3 och 3-4.

Magnus omdöme (77): En oslipad diamant. Bra kombination av storlek, snabbhet och styrka. Bra blick för spelet, läser vad som kommer och ser hålen när han kliver fram. Duktig tacklare som får armarna runt bollbäraren. Är snabb och rörlig, kan täcka stora ytor och tar bra vinklar. Duktig mot spring både när han skjuter genom gaps och när han jagar i sidled. Duktig blitzare mot pass och fungerar i zonspelet. Men har problem att ta sig från blockar när de fått närkontakt. Tycker han är en aning ojämn i sin prestation och inte alltid där spelet är. Passar som både ILB och OLB.

Highlights

Malik Jefferson (LB, Texas), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top