Prospect

Courtland Sutton (WR, SMU), NFL Draft 2018

Courtland Sutton

WR, SMU

Uppdaterad: 2018-04-28 01:41

Draftad av: Denver Broncos (Runda: 2, Plats: 40)

Genomsnittligt betyg: 77

Vikt: 98 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (82): Spelade tight end och safety i high school. Var bra men fick inte särskilt många erbjudanden. Produktiv utan att vara ett stats-monster. Snittat 1.000+ yards och 10+ TD senaste tre åren. Är hela paketet om vi pratar fysik. En spännande kombination av storlek och snabbhet tillsammans med speciell balans och kroppskontroll. Det är något särskilt med en stor receiver som är bra efter mottagningen. Unik kvickhet för sin storlek. Har kanske inte mött collegefotbollens bästa försvar i SMU. Har lite attityd. Fysiskt mål nere i redzone där han kan använda sin stora kropp. Svårt att utvärdera hans route running på den film som finns men för sin storlek rör han sig smidigt och byter riktning utan att tappa flyt och har bra tajming. 40-tiden blir viktig.

Lasses omdöme (78): Var verkligen helt såld på Sutton efter säsongen 2016. Gillar fortfarande mycket av det jag ser, speciellt efter combine, men kändes ända som han tog ett steg bakåt i sin utveckling sitt sista år i college. Till hans försvar ska väl tilläggas att han relativt ofta hade två man på sig sitt sista år vilket också syns tydligt då han WR-kompis Trey Quinn bjöd på ett riktigt produktivt år. Stor och lång receiver som kanske inte kommer att bränna en corner med sin fart i djupet, men har trots allt helt okej speed. Känns inte heller som saknaden av toppfart ligger så mycket emot honom då han med sin storlek vinner väldigt mycket av 50/50 bollarna och har lätt att plocka bollen över sin corner. Kommer vara ett hot i red zone men trots sin storlek måste han få ut den bättre. Just nu försöker han jobba med finess mer än sin fysik, kan bli en Dez Bryant typ om han bara spelar mer efter sina förutsättningar. Som sagt, skapar sällan separation men läser bollbanan bra och anpassar sig snyggt efter bollen och är väldigt effektiv efter att han fångat bollen. Har en hel del att jobba på när det kommer till sina routes men gör det oftast okej ändå.

Magnus omdöme (80): En stor, välbyggd, och stark receiver som har stor potential men inte alltid fått ut det. Spelat på en lägre nivå och varit den stora stjärnan som motståndarna vill stoppa. Explosiv för sin storlek, bra fart och kan röra sig i sidled, har en tyngd efter catch. Bra på att hitta bollen när han går i djupet. Skulle kunna använda sin fysik än mer, bli en mer dominant måltavla. Inte alltid så aggressiv som han skulle kunna vara. Är atletisk och kommer upp högt på bollen. En helt okej route runner, mycket tack vare sin explosivitet. Använder händerna en del och trycker bort motståndare, genererar flaggor. Har en del temperament. Rätt bra i blockeringsspel, även om han inte gör det så ofta. Finns potential, men även orosmoln.

Richards omdöme (68): Sutton är en av draftens mest frustrerande spelare att titta på. Han har verktygen för att bli väldigt bra och bjöd på show under combine. Springer routes väl, är en stor och stark måltavla som är omöjlig att pressa och har mentaliteten av en linjespelare. Men hur öppen han är spelar ingen roll eftersom han har så enormt dåliga händer. Bollar glider igenom, de studsar mot kroppen och hans bästa sätt att fånga bollar är att skopa in dem. Visst, ibland har han mottagningar som tyder på förmågan, men är inte tillräckligt naturlig i det. Som sagt, händerna är en receivers viktigaste verktyg och här är de begränsade.

Highlights

Courtland Sutton (WR, SMU), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top