Prospect

Da’Ron Payne (DL, Alabama), NFL Draft 2018

Da’Ron Payne

DL, Alabama

Uppdaterad: 2018-04-27 05:36

Draftad av: Washington Redskins (Runda: 1, Plats: 13)

Genomsnittligt betyg: 83

Vikt: 140 kg
Längd: 188 cmLasses omdöme (84): Var inte såld efter 2016 men jäklar vad han utvecklades snabbt och hade ett fenomenallt 2017. ?Bama har alltid en playmaker på sin defensiva linje och i år är det inget snack om att det var Payne. Bred, stor och tung med en kropp fylld av muskler och rå styrka. En run-stopper av absolut toppklass som gör jobbet för sina LB?s extremt mycket enklare. Superb balans och kroppskontroll och blir i stort sett aldrig överkörd. Snabb och atletisk och även tekniskt bra, framförallt mot double team där han ankrar upp väldigt effektivt. Effektiv bullrush som ofta driver en linjeman in i knät på QB:en om han inte redan sänkt honom med sitt första slag. Lite seg reaktion på snap och kommer ibland lite för högt. Inte lika dominant i sin pass rush som mot spring och kan ibland bli låst om inte hans första move funkar. Fysiskt dominant ledare som spelar hårt och tufft och vill vinna varje spel.

Magnus omdöme (85): Payne var fantastisk i slutet av säsongen och var en starkt bidragande orsak till Alabamas titel. Två sista matcherna dominerade han på ett sett vi inte riktigt sett innan. Explosiv och snabb energispelare som skapar väldig oreda hos offensiven. Stark mot springspelet där han håller sin position och har styrkan att göra sitt jobb även när motståndarna sätter dubbelteams på honom. Läser spelet väl och har goda instinkter. Har en stadig utveckling mot passpelet där explosiviteten gör honom livsfarlig. Bidrar med viktig pass rush från insidan som gör quarterbackens liv bra mycket svårare. Har den unika kombinationen av snabbhet, styrka, storlek och atletisk fömåga, som gör honom speciell. Lägg till att han är välskolad och tekniskt duktig så har ni en av draftens allra bästa spelare. Har tendenser att bli rak i kroppen och tappar kraft.

Richards omdöme (80): Jag gillar Payne. Han är en balanserad spelare som kan göra det mesta. Visar god spelförståelse genom att kontrollera sitt gap, stänga hål för springspelet, läsa av QBs, få upp händerna för att slå ner bollar och läsa screen-spel. Kan båda hålla mark mot spring och rusha vid pass, däremot dåliga siffror i TFL och sacks, 5 resp 3 på två år som starter. Förvånansvärt dålig bullrush, måste kunna vinna mer på ren styrka. Vill istället vinna med andra tekniker, vilket han gör helt ok. Har en del bra grejer men är för inkonsekvent och använder de inte tillräckligt ofta. Oroande att han försvinner under perioder i matcher och att han ser ointresserad ut när han förlorar initialt. Vinner han inte direkt så lägger han ofta ner. Glänste under combine och visade en atletisk förmåga som gärna får dyka upp mer på spelplanen, där ser det inte lika bra ut som när han bara har tights.

Highlights

Da’Ron Payne (DL, Alabama), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top