Prospect

Leighton Vander Esche (LB, Boise State), NFL Draft 2018

Leighton Vander Esche

LB, Boise State

Uppdaterad: 2018-04-27 05:38

Draftad av: Dallas Cowboys (Runda: 1, Plats: 19)

Genomsnittligt betyg: 78

Vikt: 100 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (85): Fotboll, basket och friidrott i high school. Var särskilt en mycket bra basktespelare. Spelade QB och LB. Grym combine. Egentligen bara startat ett år. Tålmodig linebacker med bra storlek och en blick för spelet. Hittar bollen. Attackerar hålen med bestämdhet och explosivitet. Sväljer bollbäraren. Väldigt sällan ur position, fastnar inte på blocks men skulle kunna vara mer fysisk när han väl tar sig an dem. Han täcker de sista yardsen till tacklingen blixtsnabbt. Spelar med leverage, en låg tyngdpunkt och är en mycket bra blitzer. Kanske inte har speeden att springa med receivers och tight ends som de värsta hybriderna men gör ett hyfsat jobb i zonförsvar med ögonen på QB. Vander Esch är en mycket bra klassisk downhill linebacker med en atletisk bonus.

Lasses omdöme (69): Stor och lång spelare som slog igenom ordentligt 2017. LVE var en tacklingsmaskin som i stort sett var inblandad i varje spel i försvaret. 141 tacklingar, 8,5 TFL, 4 sacks och tre picks är mäktiga siffror. Så klart en säker tacklare som har den fina kombinationen av instinkt att se hur spelet utvecklar sig och identifierar vilka hål han ska attackera samtidigt som han har kylan att veta när han ska avvakta och låta spelet utvecklas. Detta leder till att han ytterst sällan missar en tackling eller går bort sig. Bra med sin längd när han droppar för pass och förvånansvärt bra fotarbete för sin storlek. Saknar snabbheten och kvickheten vilket gör att han är väldigt beroende av att kunna läsa spelet snabbt. Saknar den där nyckelegenskapen som gör att han kan bli en ?gamechanger? på nästa nivå. Är som bäst emot spring och trots att han hade gjort nytta på de flesta positioner hade han passat bäst på insidan av ett 3-4 system.

Magnus omdöme (80): En lång och ståtlig linebacker med fin atletisk förmåga och bra snabbhet. Läser spelet bra och har fina instinkter. Bra kontroll på kroppen och rör sig smidigt. Explosiv när han går framåt och mjuk i sidled. Kan sjunka ned i cover och har snabbheten för sida till sida. En duktig blitzare tack vare explosiviteten och de långa armarna, när motståndarna upptäcker att han är på väg är det ofta försent. Har bläckfiskarmar och får ta på sin motståndare. Har en del styrka att lägga till med. Mot springspelet är han bra, instinkter och förståelese, men han fastnar då och då i klungan av spelare, eller sin blockare. Mer erfarenhet kan ge ökad tillit til den atletiska förmågan. En intressant spelare med ett rätt högt tak.

Nyheter

To Top