Prospect

Derrius Guice (RB, LSU), NFL Draft 2018

Derrius Guice

RB, LSU

Uppdaterad: 2018-04-28 02:57

Draftad av: Washington Redskins (Runda: 2, Plats: 59)

Genomsnittligt betyg: 81

Vikt: 97 kg
Längd: 180 cmMattias omdöme (83): Fysisk och svartacklad running back som skakar av sig försvarare och studsar vidare nedåt plan. Exceptionell balans, bra beslut och plockar upp extra yards. Har speed nog för de stora spelen, även om explosiviteten kanske inte är hans främsta styrka. Jag gillar Guice som jag tycker kan påminna litegrann om Ajayi eller Lynch. Gör små men inte spektakulära finter för att undvika rejäl kontakt, har bland annat ett kvicks jump cut, precis som Lynch i sitt prime. Är ett stort fan, faktiskt.

Lasses omdöme (74): Gick in och dominerade när han ersatte en skadad Fournette 2016 men jag tycker inte riktigt han har tagit nästa steg och 2017 kändes mer som att han slet för att fylla en stor kavaj. Detta har till stor del att göra med Guice skadeproblem under säsongen så hoppet att han fortfarande är nästa LSU RB i NFL lever i högsta grad. Tung och våldsam tank som hellre springer igenom sin motståndare än runt. Men det är mer med Guice en så, bra fart och väldigt tuff att få ner på marken med en fin balans och kroppskontroll. Väldigt imponerad av hur han kan ändra riktnig och cutta i så hög fart i kombination med att han läser av luckorna. Men kan även kännas ganska velig med sina val innan han fått upp fart och måste lita mer på vad han ser. Bra toppfart men lite seg i starten vilket gör att det känns trögt när han ska springa runt LOS. Spelar väldigt fysiskt och frågan är hur mycket stryk han klarar av.

Magnus omdöme (81): Guice springer med en otrolig aggressivitet. Har varit produktiv i en väldigt tuff konferens och division. Explosiv och fysisk. Skarpa cuts som ställer försvaret när han sätter av i luckor. Låg tyngdpunkt, har balansen och styrkan att trycka ifrån när han är låg. Starka ben som ständigt driver på, kan bära med sig försvarare som inte orkar stå emot. Har en fin förmåga att växla tempo och har en riktigt skön turbo som han sätter in i rätt tillfälle. Tar ofta extra yards, stark efter kontakt och faller ofta framåt. Är bra i pass blockeringen, men inte någon naturlig receiver. Kan vara lite oförsiktig med sig själv, skulle må bra av lite mer tålamod och att välja sina närkamper. Lite som med Fournette förra året, kan han vara dominant tack vare fysiken på nästa nivå?

Richards omdöme (85): Överskuggad av Barkley, men Guice är en riktigt bra RB han också. Älskar hur lågt han kommer, att han har en så tung och bred bas vid kontakt och hur fysisk han är. Säger att han influerats av Marshawn Lynch och det syns. Är lika satt och svårtacklad. Har ett bra jump cut och förmåga att hitta luckor även i trånga utrymmen. Han tar mycket stryk så det finns legitima frågetecken kring hans hållbarhet i längden och har inte visat att han kan vara ett konstant hot som passningsmottagare.

Highlights

Derrius Guice (RB, LSU), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top