Prospect

Joshua Jackson (CB, Iowa), NFL Draft 2018

Joshua Jackson

CB, Iowa

Uppdaterad: 2018-04-28 02:04

Draftad av: Green Bay Packers (Runda: 2, Plats: 45)

Genomsnittligt betyg: 82

Vikt: 87 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (86): Kom till college för att spela wide receiver. Bytte till CB men hamnade lite på bänken bakom två bra starters. Slog igenom ordentligt 2017 med 8 INT och 18 PDs. Några spektakulära interceptions på kontot, med en hand osv. Väldigt bra händer för en DB. Inte otroliga fötter men lyckas alltid hänga i bakfickan på sin receiver och är outstanding när bollen är i luften. Gör ett bra jobb med sina ögon. Hyfsad i press men rätt kass i springförsvar. Kommer inte av blocks och är en svag tacklare. På grund av sin blick, atletiska förmåga och ball skills är det svårt att kasta över Jackson. Risken är att han nyper den i luften. Smart spelare som ofta förutser ofta routes. Också fått cred för att vara en bra lagkamrat och hårt arbetande. Gillar!

Lasses omdöme (82): Jackson har haft en fantastisk utveckling 2017, hans första år som startspelare, med 8 interceptions och 18 brutna passningar. Hans sätt att läsa av spelet är i topp och trots 8 picks så kunde han haft betydligt fler om han hade haft lite bättre bollkontroll. Det är lätt att bara kolla på statistiken och se hur produktiv han har varit men han har förutom sin blick bra storlek, spänst och snabbhet att backa upp det med. Han ser ut att både vara fysiskt och psykiskt redo för nästa steg men han har bara ett år under bältet och behöver polera på det mesta. Spelar bra även mot spring men som många corners finns det en del att slipa på där.

Magnus omdöme (81): Lång och atletisk spelare som är en playmaker. Skicklig i duellspelet och kan stänga ned sina mål i red zone. Läser spelet bra, har fina instinkter och vågar kliva fram i routen, ger en hel del interceptions. Har spelat receiver tidigare och har väldigt bra förmåga att plocka bollar.Går väldigt djupt i sina tacklingar vilket leder till en del missade.Har inte riktigt snabbheten eller det snabba fotarbetet, lever mycket på sin fysik och sitt huvud. Är duktig på att stå rätt och spela efter sina styrkor. Tycker han fungerar bäst i zonspel när han får läsa av QBn och kan utnyttja sin längd. Har det lite svårare i man mot man, speciellt om ytorna blir stora.

Richards omdöme (81): En bollmagnet som alltid tycks dyka upp på rätt ställe. Lite väl hungrig på interceptions ibland, kan glömma/strunta i sin uppgift för att jaga bollen och läsa QB. Trivs bäst i zon, sämre på att läsa WRs och att spela man-man. Spelar generellt bollen väldigt bra. Bra storlek och byggd för positionen, kan pressa på linjen väl. Borde kunna vara mer fysisk, mot Penn State gömmer han sig från Barkley. Vissa frågetecken kring hans fart, släpper en del spelare bakom sig som han inte kommer ifatt. Inte så kvick i att byta riktning, hamnar ibland i ett stort steg där han tappar både fart och balans.

Highlights

Joshua Jackson (CB, Iowa), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top