Prospect

Ronnie Harrison (S, Alabama), NFL Draft 2018

Ronnie Harrison

S, Alabama

Uppdaterad: 2018-04-28 04:37

Draftad av: Jacksonville Jaguars (Runda: 3, Plats: 93)

Genomsnittligt betyg: 76

Vikt: 98 kg
Längd: 191 cmLasses omdöme (71): Lång och ståtlig safety som verkligen har utvecklats under året. Är i första hand en tuff och orädd tacklare mot spring men känns också väldigt naturlig när han faller tillbaka mot pass där hans längd ger honom en direkt fördel. På grund av sin storlek så är han inte direkt den smidigaste spelaren och har problem att hänga med en kvick receiver i man mot man och funkar alltså tydligt bäst i ett försvar som spelar mycket zon. Känns intelligent i både sina beslut och hur han läser spelet före snap. Skulle behöva lägga till mer muskler till sin stora kropp.

Magnus omdöme (80): Stor atletisk och aggressiv safety med fin kroppskontroll och bra instinkter. Märks främst mot springspelet men har en atletisk förmåga och snabbhet som gör honom vass även i pass. Kraftfull när han kliver fram i gaps och har en noggrannhet i sin positionering som gör att han oftast hamnar rätt. Rör sig smidigt och är explosiv. Stark i kroppen och klarar av att sätta stopp med benen utan att släppa extra yards. Har en viss stelhet, till viss del beroende på längden, som märks när han hamnar snett in. Tar en del sämre vinklar. Bör få med armarna mer i sina tacklingar, har en del tillfällen där motståndaren glider av hans tackling. Har långa armar som kommer väl till användning mot pass. Explosiv break och vågar attackera bollen, utan att sälja sig. Duktig blitzare som har ”closing speed” när han får vittring.

Richards omdöme (78): Byggd som en SS, men tycker han inte bör spela vidare nära LOS. Har farten, kvickheten och instinkterna att spela längre bak, antingen som FS eller i ett system med två djupa safeties. Gör goda analyser av spelet och läser det sällan fel, tålmodig och blir sällan lurad av diverse fakes. I god position i zon och tillräckligt god i man och stor nog för att markera tight ends. Accelererar bra, kvick i att byta riktning och kommer direkt upp i toppfart. Slarvig teknik när han tacklar, leder med axeln och sänker blicken vilket gör att han missar alldeles för ofta. Tar även en hel del tveksamma vinklar till bollbärare och därmed plockar bort sig själv från spelet. Generellt en spelare jag är förtjust i och som bör starta från dag ett.

Ronnie Harrison (S, Alabama), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top