Prospect

Ronald Jones (RB, USC), NFL Draft 2018

Ronald Jones

RB, USC

Uppdaterad: 2018-04-28 01:33

Draftad av: Tampa Bay Buccaneers (Runda: 2, Plats: 38)

Genomsnittligt betyg: 79

Vikt: 90 kg
Längd: 183 cmMattias omdöme (79): Intensiv nästan våldsam stil och låter inte några försvarare komma undan. Söker kontakten och utnyttjar den i slutet av spelen. Explosivt sidsteg och kan accelerera genom hålen. Är ganska lätt men spelar tufft. Har väldigt mycket som man gillar men frågan är om han har storleken att bära ett anfall. I det moderna NFL hör han nog bra hemma, där få lag lägger allt på en spelare. Dock en fascinerande spelare, men jag tycker att han saknar en riktigt fysisk dimension för ett toppbetyg.

Lasses omdöme (80): Var imponerad av Jones redan 2016 och även om han har en del kvar när det kommer till att utvecklas så har han tagit stora steg bara på ett år och framförallt har han blivit mycket jämnare och höjt sin lägstanivå ordentligt på bara ett år. Känns väldigt lugn i sitt spel, ibland för lugn. Litar på vad han ser och att spelet kommer utveckla sig. Spelar med väldigt lätta och snabba fötter och är väldigt lurig med sin sena cut upp i planen. Gasar och bromsar med sin speed och acceleration vilket ofta får en LB att se bra dum ut och rör sig väldigt smidigt med mjuka höfter. Har en fin kombination av dansande innan kontakt och tuffhet när det gäller att trycka in en yard. Trots det känns han och hans kropp lite för klen redan i college vilket såklart är oroande, hur mycket kontakt klarar han under en match? Blir lite för ofta för omständigt vilket leder till stora tapp av yards och måste kunna läsa situationerna bättre. Oprövad i pass men mer än okej när det kommer till att plocka upp blitz i pass blockering.

Magnus omdöme (78): Explosiv och distinkt running back. Är kraftfull och kompakt med låg tyngdpunkt, effektiv i sina rörelser. Har bra fart i fötterna, ser banan bra och kan växla tempo. Skarpa cuts, fin förmåga efter kontakt. Accelererar explosivt och är kvick i riktningsförändringarna. Kan skapa en hel del när spelet ser ut att vara över. Väldigt bra med bollen på öppen yta, får folk att missa tacklingar. Maxfarten är inte den högsta, men kan göra stora spel. Bra i blockeringspelet på screens. Villig i pass pro, men har inte alltid styrkan. Bra på att bedöma när han kan gå för att vara en mottagare. Saknar lite tyngd när det gäller kortare yards, är mer beroende av att få luckor eller göra så motståndare missar.

Highlights

Ronald Jones (RB, USC), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top