Prospect

Mason Rudolph (QB, Oklahoma State), NFL Draft 2018

Mason Rudolph

QB, Oklahoma State

Uppdaterad: 2018-04-28 03:50

Draftad av: Pittsburgh Steelers (Runda: 3, Plats: 76)

Genomsnittligt betyg: 75

Vikt: 104 kg
Längd: 196 cmMattias omdöme (76): Stor pocket-QB med en snärtig kvick release. Springer inte med boll men rör sig rätt bra i fickan. Ibland kan det bli lite mycket risktagande och man oroar ju sig för att det kan bli ett par fumbles. För det mesta placeringssäker, även om både accuracy och beslut vacklade lite ju längre nedåt plan han kastade bollen. Systemet är relativt enkelt, med mycket quick game och RPO:s. Rudolph går oftast bara en read och sen kastar han oavsett om det är bra coverage eller inte. Visade upp flera fina touch-kast mot Oklahoma då han hade både en fin i målområdet, en längs vardera sidlinje och rätt upp i mitten. Rudolph är ett bra prospect. Han är dock begränsad fysiskt och behöver ta bättre beslut med bollen i händerna. Hans accuracy är hyfsad utan att vara exceptionell.

Lasses omdöme (75): Rätt storlek för en QB I NFL och jag kan tycka att Rudolph får lite för lite grade för vad han har gjort i college och han möjligheter I NFL. Tycker Rudolph varje år har utvecklats och slipat på att förbättra sina brister. Tydligt i år jämfört med 2016 är hur han jobbat på en snabbare release vilket leder till mindre sacks och en helare Rudolph. Har väldigt fint tålamod i fickan i kombination med fin rörelse och är inte rädd för blitz som kommer emot honom, tidigare var han om möjligt lite för orädd med för mycket tålamod vilket ledde till en del stryk. Men, läser av sina alternativt snabbt och låser sig sällan på sitt första alternativ. Väldigt bra på att läsa av vad han har att jobba med och emot. Jättefina längre passningar som dimper ner över försvararen på den öppna ytan och hans receivers kan springa in i bollen istället för att vända tillbaka och möta den och tappa fart. Kan tyvärr få bollarna att sväva lite väl högt och långt vilket gör att risken för pick är hög. Riktigt effektiv i RZ där han ständigt letar efter olika alternativ och är inte rädd att ta bollen och själv springa in den om han ser möjligheten. Känns lite stel i sin kroppsteknik genom kastet och de tuffaste kasten är en utmaning. Även hans tajming i sin release kan ibland vara lite för off och är ingen träffsäker QB när han bes rulla ut och passa. Så har en del att jobba med i sin teknik och vissa delar av spelet, men på det stora hela en ledare på plan som har betydligt mer fördelar än nackdelar och gör sina receivers bättre.

Magnus omdöme (73):
Storväxt QB som trivs bäst när han får stå i fickan och leverera bollar. Varit väldigt framgångsrik på Oklahoma State där han fått spela utifrån sin styrka. Är mer en QB som utnyttjar de tillfällen som försvaret ger än skapar sin egen framgång. Bra armstyrka i djupet, fin höjd på bollen, har en del problem med träffsäkerheten. Inte någon atlet, men har modet och tuffheten att göra nödvändiga spel med benen. Rör sig bra i fickan för att skapa utrymme och tid. Inge vidare arm när han är i rörelse, misstagen kommer oftast när han tvingas ur balans. Orädd spelare som blir lite för orädd ibland. Tror Rudolph är väldigt beroende av att hamna i rätt typ av anfall, där springspelet är fokus och han kan ta de spel som uppstår, och få tid på sig.

Daniels omdöme (77): Mason Rudolph har en riktigt imponerande fysik och även om han inte riktigt har jämnstore Josh Allens armstyrka så kompenserar han gott och väl för det med bättre precision och touch på bollen. Framförallt på längre passningar har Rudolph oerhört fin bollbana och precision. Det märkliga är att det ser sämre ut på de så viktiga korta och mellanlånga passningarna. Rudolph har spelat nästan uteslutande i shotgun med många fakes och options och enkla läsningar. Han måste antingen komma till ett college-liknande offense i NFL eller behöva gott om tid för att mogna bakom en mer erfaren quarterback.

Nyheter

To Top