Prospect

Saquon Barkley (RB, Penn State), NFL Draft 2018

Saquon Barkley

RB, Penn State

Uppdaterad: 2018-04-27 05:32

Draftad av: New York Giants (Runda: 1, Plats: 2)

Genomsnittligt betyg: 91

Vikt: 104 kg
Längd: 180 cmMattias omdöme (91): Varit produktiv hela collegekarriären och blivit lite bättre för varje år, statistiskt. Både sprungit bollen, fångat passningar och varit en explosiv returner. Kvick med bra balans och har alltid kontroll. Mångsidig skillset såväl som rusher som passmottagare. Spelar med en väldigt låg tungdpunkt, vilket gör honom rätt svårtacklad. Sprungit en hel del power för Penn State. Accelererar in i kontakten och driver försvarare bakåt. Plockar ofta upp extra yards. Rent styilmässigt påminner han kanske mest om David Johnson eller till och med en ung Jonathan Stewart. kvick i sidled utan att vara flashig, springer nära marken, är bra på att göra sig liten och är ganska rakt på sak. Stabil i passblockering. Bra blick för spelet och tar för det mesta rätt beslut. En modern RB med alla förutsättningar att bli en stjärna med både styrka, snabbhet och bra händer. En arbetshäst och en highlight-maskin på nästa nivå, med färdigheter i special teams som en bonus.

Lasses omdöme (91): Fysiskt freak som jobbat stenhårt på och utanförplanen för att komma dit han är nu. En kompakt spelare som är en blandning av en tjur och en katt. Fulladdad med muskler och fart i kombination med sin smidighet och rörliga höfter gör honom till en unik talang. Låg tyngdpunkt med fulländade spin moves och jump cuts gör att han hela tiden kan anpassa sin väg och väldigt sällan fastnar på första hindret. Pratas ofta om offensiva linjemän som får sin RB att se bättre ut, Barkley får sina offensiva linjemän att se bättre ut. Tålamod bakom LOS och är inte rädd för att vänta in möjliga hål som han tar med explosiv startfart och fötter ständigt pumpande. Inte lika dominant men tillräckligt snabb för att kunna springa runt LOS. Pålitliga händer, visserligen en del enkla bolltapp, i pass och springer korta routes bra vilket gör honom till ett hot även i pass. Är ett berg av muskler men saknar en del i det rent fysiska spelet och när han väl blir infångad har han problem att köra över sin motståndare vilket gör att han saknar den där dominansen i spelet rakt upp i mitten. Även ojämn i pass blockeringen. Barkley är speciell och även om vissa brister finns spelar det minimal roll då hans plus är så imponerande.

Magnus omdöme (93): Ett atletiskt freak som gjort omgivningen bättre på Penn State. En extremt ovanlig kombination av fart, styrka och atletisk förmåga. En spelare som bidrar på alla tänkbara sätt och gör anfallet dynamiskt. Urstarka ben, explosiv och fysisk. Kompakt i kroppen, bra kontroll. Kvick i rikningsförändringar, rörlig i sidled och bra blick för ytor. Har farten för att ta sig runt på utsidan, förmåga att explodera i hålen, styrkan och tuffheten för att ta yards på insidan. Bra efter kontakt och efter catch. Har riktigt bra speed i benen och kan när som helst dra iväg på ett stort spel. Är en farlig receiver med bra händer och bra route running. Oerhört giftig som kick returner. Dessutom är han bra i pass protection.

Richards omdöme (93): En helt fantastisk atlet som verkligen är fenomenalt underhållande att titta på. Kommer komma in i NFL och direkt slåss om att vara ligans bästa RB. Kraftfull, snabb och har framförallt en fantastisk balans. Kommer lågt vid kontakt och är svår att få ner. Kan springa centralt och på utsidan. Kan spela alla downs, ta emot passningar och hjälpa till på special teams. Har ifrågasatts för att han tar tveksamma beslut, jag ser en spelare som försöker trolla fram något för att hjälpa sitt kassa anfall.

Daniels omdöme (89): Saquon Barkley har jämförts med Barry Sanders och det går att förstå varför. Barkleys många spektakulära springspel och på special teams för absolut tankarna till Sanders. När Barkley kommer igenom linjen gör han det med extrem fart och kraft vilket ofta genererar stora spel. Han har också tillräcklig fart för att kunna ta spelet till utsidan, i alla fall på collegenivån. Springer bra routes och har fått ta emot en hel del passningar i Penn state. Barkleys verkar lite väl fokuserad på att få till de stora spelen ibland vilket leder till en del felaktiga beslut vid den offensiva linjen, och en del onödiga negativa spel, samt en del tappade passningar. Att han dessutom ser riktigt bra ut i passblockeringen gör Barkley till en spelare som kommer starta direkt i NFL och kommer få spela på samtliga downs och special teams, något som alla NFL-lag lär uppskatta.

Highlights

Saquon Barkley (RB, Penn State), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top