Draften

McGlinchey och andra överraskningar i natt

Draften är verkligen runt hörnet och hela festen kickar igång i natt. Det bjuds alltid på en del överraskningar och här spekulerar vi i några möjliga scenarion.

Möjliga fall
NT Vita Vea, Washington
Han ligger högt på många brädor men det finns en stor risk att han faller. På college spelade han bara 60% av alla defensiva snaps och det är extremt högt att välja en rotationsspelare topp 10. Då ska man välja en tongivande spelare, och det är någon som kan spela i stort sett alla downs.

LB Roquan Smith, Georgia
Det har snackats om Smith till Bucs redan på val #7. Det finns en risk att han faller lite eftersom det finns flera linebackers i år och av toppnamnen är Smith mest beroende av spelschema. Han behöver hållas fri, inte tvingas möta upp blockerande linjemän och jaga bollbärare. Då är han fenomenal. Men just eftersom han kräver rätt omgivning finns det en risk att han faller en aning, även om han ändå tas inom de första 15 valen.

QB Josh Allen, Wyoming
Nu på morgonen dök det upp ett gäng gamla tweets som Allen skickat ut, med rasistiska undertoner. Hans agents telefon har ringts varm hela dagen och har väckt viss försiktighet hos lagen. Det är helt fel tid för denna typ av rubriker dyker upp. General managers blir tveksamma, och det är inget bra. Kort tid att fixa skadan, vi får se hur väl Allens team lyckas.

DT Maurice Hurst, Michigan
Åh, jag älskar ju Hurst. Lite orimligt mycket kanske. Men vad det verkar som är han mer aktuell sent på fredagsnatten. Han är årets bästa rushande DT, men frågetecken kring ett hjärtproblem och ifall han är för liten för NFL har gjort att han petas ner. Något lag kommer få enormt värde här.

Möjliga klättrare
C Frank Ragnow, Arkansas
Frank Ragnows namn har slängts runt lite som en eventuell spelare att gå i första rundan. Detta trots att han har en gedigen skadebakgrund och, åtminstone enligt mig, såg förskräcklig ut 2017. Han bör inte gå före varken Billy Price eller James Daniels, vilket kan innebära att det skulle gå tre centrar i första rundan. Otänkbart, men värre saker har hänt.

DE Harold Landry, Boston College
Landry har verkligen varit under luppen och synats stenhårt efter ett dåligt 2017. Han var dock fantastisk 2016 och en drogs med en skada i fjol. Det finns inte många spelare med hans acceleration, kroppskontroll på rushen och förmåga att komma lågt med balans intakt. I en svag gupp passrushers finns en stor möjlighet att han går under kvällens första halva.

OT Mike McGlinchey, Notre Dame
Det finns inte många tackles värda titeln i år, men McGlinchey är en av få som faktiskt ser ut att kunna vara en framtida starter. Positionen är så viktig och fallet efter honom så stort, att något lag kommer välja honom tidigare än de vill bara av ren desperation. Det är inte otänkbart att han är ett av de 12 första valen.

CB Donte Jackson, LSU
Det går inte att förneka NFLs förkärlek till snabba spelare. Jackson är onekligen en av dem. Han var snabbast på combine med en tid som han var missnöjd med. Han har en hel del hål i sitt spelz men egocentriska tränare vill bara ha fysiska exemplar och sen litar de på sin förmåga att forma dem till fotbollspelare. Hans värde på special teams hjälper såklart också. Vi såg det förra året när Titans valde Adoree Jackson, en repris är absolut en möjlighet.

Klicka på varje spelare för att komma till deras profil. Där kan du läsa hur vi bedömer och rankar dem.

Nyheter

To Top