Prospect

Isaiah Oliver (CB, Colorado), NFL Draft 2018

Isaiah Oliver

CB, Colorado

Uppdaterad: 2018-04-28 02:54

Draftad av: Atlanta Falcons (Runda: 2, Plats: 58)

Genomsnittligt betyg: 77

Vikt: 88 kg
Längd: 184 cmMattias omdöme (72): Pappa spelade i NFL. Isaiah också en duktig friidrottare. Hans mål: Spela CB i NFL och tävla i OS som 10-kampare. Superatlet med längd och gott om explosivitet. Gör ett bra jobb att bryta på routes och få upp händerna vid catch point. Relativ tunn och saknar kanske en fysisk dimension i sitt spel. Skulle vilja se Oliver attacker bollen mer i luften, få upp huvudet och se quarterbacken och lägga på sig några kilo muskler och attityd. Det finns en del att jobba med där men svårt att se en naturlig känsla för positionen. Spännande atlet.

Lasses omdöme (79): Dominerade redan 2016 tillsammans med Chidobe Awuzie i Buffs secondary och har blivit än bättre 2017. Bra storlek och längd gör honom extra intressant. En atlet som rör sig väldigt smidigt för sin storlek och det känns som potentialen är än högre än vad jag hittills sett från honom. Har en friidrottsbakgrund vilket tydligt syns i hans snabbhet på längre sträckor men får en del problem när han spelar man tajt. Står ofta 10+ yards av sin man då han kan förlita sig på sin snabbhet och inte heller behöver blotta sina brister man-man, inte lika lätt i NFL. Läser spelet bra men det tillsammans med hans fotteknik behöver. Läser bollbanan bra och borde kunna samla mer picks om han kan utveckla sina händer.

Magnus omdöme (80): En aggressiv och välväxt corner som tycker om att smälla på. Aktiv med händerna och svår att slå rent vid los, starka armar Duktig på att hålla motståndare på utsidan. Bra fotarbete, speglar receivern och klarar av att ligga nära över stora ytor. Snabb i djupled och hittar bollen i luften. Som bäst när han får följa med sin spelare. Villig tacklare och kliver gärna fram mot springspel. Läser spelet bra och har bra instinkter. Explosiv i sin break från back pedal. En bra tacklare. Tappar en del separation på comeback routes och liknande där han når maxfart för att sedan vända tillbaks. Inte lika rörlig i sidled.

Highlights

Isaiah Oliver (CB, Colorado), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top