Prospect

Parry Nickerson (CB, Tulane), NFL Draft 2018

Parry Nickerson

CB, Tulane

Uppdaterad: 2018-04-28 21:57

Draftad av: New York Jets (Runda: 6, Plats: 179)

Genomsnittligt betyg: 71

Vikt: 81 kg
Längd: 180 cmMattias omdöme (71): Spelat fyra år i college, 16 INTs. Grym 40-tid på 4.32. Väldigt explosiv i sina rörelser. Bra i man mot man, bump and run, coverage. Gott om snabbhet att plocka in yards när bollen är i luften och bra känsla för tajmingen när han går upp efter den. Tuff och en stabil tacklare. Skulle vilja se honom lägga på sig några fler kilo muskler men är ett spännande prospect. Kanske kan göra något år i slot och på special teams och bli lite starkare för utsidan.

Lasses omdöme (71): Det är lätt att passa på Nickerson då hans brister är ganska tydliga. Liten och klen corner och det stora frågetecknet är hur han kommer mänta sig med större spelare i NFL. Men bortser man från det finns det väldigt mycket att gilla. Atletisk och smidig med snabba fötter bra fart och explosivitet. Förutom hans bedrövliga tacklingsteknik är han även tekniskt i framkant och känns som en smart corner som ofta får klara sig själv med att täcka stora ytor. Har väldigt bra koll på var bollen befinner sig och har riktigt vassa händer, en typisk ballhawk. Kommer lite för lätt ur balans vid kontakt och kan bli lite för aggressiv med sina händer vilket drar till sig en del flaggor. Parry är en chansning med tanke på hans storlek men jag tror det är en chans värd att ta och som slotcorner bör han kunna bidra redan sitt första år.

Magnus omdöme (72): Liten och speedig corner. Sprang 4.32 på combinen och spelar med samma fart. Duktig på att lokalisera bollen och spänstig, kommer upp högt och kompenserar en hel del för sin lite mindre längd. RIktigt fin känsla för bollen och har plockat ned 10 INT sensaste två säsongerna. Har fått sköta sig själv till stor del och klarat av att stänga ned motståndare. Snabba fötter, mjuka höfter och bra på att ligga nära sin motståndare. Flytande stil. Fina instinkter, läser och reagerar snabbt. Spelar fysiskt, lite över gränsen, men är ingen tacklare. Kan bli en del flaggor när han försöker komma åt större spelare. Snabbheten och spänsten gör att han kan spela på utsidan, men tror han kommer mest till sin rätt som nickel.

Nyheter

To Top