Prospect

Arden Key (Edge, LSU), NFL Draft 2018

Arden Key

Edge, LSU

Uppdaterad: 2018-04-28 04:20

Draftad av: Oakland Raiders (Runda: 3, Plats: 87)

Genomsnittligt betyg: 78

Vikt: 118 kg
Längd: 196 cm
Röda flaggor: Massvis av röda flaggor utanför planen

Lasses omdöme (84): Med sin storlek så måste Key ses som en av de mest spännande talangerna i NFL och jag kan se hur defensiva coacher redan nu förklarar för sina GM?s hur bra de kommer att göra honom. Key hade en riktigt fin säsong 2016 men drog sen på sig en skada i sin axel och det tog tid för honom att komma tillbaka till toppform förra året. Men i slutet av året poppade en ny skada upp, denna gång i knät. Dryga 2 meter och 120 kgs i kombination med hans snabbhet, smidighet och explosivitet gör honom till en extremt läskig pass rusher. Behöver fortsätta att bygga på med muskler för att kunna bli än mer effektiv emot spring, har kroppen för det. Är en unik pass-rusher talang och i ett passglatt NFL har han alla möjligheter att bli nästa stjärna. Skadorna ligger emot honom plus att han tog lite tid från LSU på grund av personliga anledningar, vilket såklart kommer vridas och vändas på.

Magnus omdöme (79): En supertalang som inte riktigt fått till det ännu. Fysisk sett är han en dröm som pass rusher, men de finns frågetecken kring de andra bitarna. Skadeproblem hela den gångna säsongen, det har gjort så han fallit från ett topp-10 val till en spelare som kommer vara en chansning i andrarundan. Han har storleken för att vara ett monster, är snabb och har drivet. Är explosiv och har en fin aggresivitet. Tar sig runt på utsidan och har kraften på insidan. Kommer behöva lägga på sig mer tyngd, framförallt för att stå emot i spring. Bra räckvidd och får tag på sitt byte. Fantastisk potential, men är inte utan risk

Richards omdöme (70): Här handlar det bara om potential. När Key är fokuserad och motiverad så har han alla verktyg för att bli en riktigt bra edge-spelare. Han har storleken, armlängd och atletisk förmåga. Han blänker till stundtals med acceleration, kommer lågt med balans och snabb till bollen. Däremot finns det galet många röda flaggor – han har stängts av flera gånger, han lämnade truppen utan förklaring och han verkar helt ointresserad på planen. Bland den sämsta motorn jag någonsin sett. Ett stort löfte men med helt fel inställning. Det lag som tar honom bör ha en tydlig plan för att hålla honom i schack.

Highlights

Arden Key (Edge, LSU), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top