Prospect

Christian Kirk (WR, Texas A&M), NFL Draft 2018

Christian Kirk

WR, Texas A&M

Uppdaterad: 2018-04-28 02:12

Draftad av: Arizona Cardinals (Runda: 2, Plats: 47)

Genomsnittligt betyg: 74

Vikt: 91 kg
Längd: 181 cmMattias omdöme (64): Kirk spelar med låg tyngdpunkt och är svår att ta få ned till marken. Har en stark underkropp och bra balans som gör att han studsar av försvarare. Spelade även running back i high school, har varit returner i college och är naturligt nog väldigt vass med bollen i händerna. Mestadels varit slot receiver för Aggies. Saknar en del explosivitet och är kanske inte den mest slipade route runnern i college, var mest bubbles, wheels och quick outs. Ser en rollspelare, inte mycket mer.

Lasses omdöme (76): Tycker det har varit lite för lite snack om Kirk som har två riktigt fina år bakom sig i ett Aggies som varit väldigt upp och ner. Lite kortare än vad som önskas och kommer nog i första hands ses som en slotreceiver på nästa nivå. Stark och välbyggd med väldigt fint fotarbete in i sina routes. Kirk?s första steg är både kvickt och vältajmat vilket ofta ger honom en direkt fördel. Tyvärr är han mer kvick än snabb och saknar toppfarten, det i kombination med att han inte har längden kan göra honom till en slot mer än ett hot i det långa spelet. Väldigt bra händer och säkrar bollen fint, men har lite problem att anpassa sig när han inte får bollen direkt där han vill ha den. Väldigt bra efter catch och känns väldigt sugen på att vinna varje gång han har bollen i sitt grepp.

Magnus omdöme (75): En dynamisk playmaker med snabbheten som främsta vapen. Är explosiv och accelererar snabbt. Snabba händer och reaktioner. Har farten som sin styrka och skapar separation via den. Kompakt byggd, inte den atletiska, spänstiga, typen utan fysisk och kraftfull. Gör spel när han får yta,har inte storleken eller tekniken för att vara en trygg måltavla när han är markerad. Har svårt på höga pass, kommer inte upp över försvararen. Har inte alltid koll på bollen när han går i djupet och lite svårt att anpassa kroppen till bollen. Bra efter catch och explosiviteten gör honom svårfångad på yta. Kommer bäst till sin rätt i slot eller när spelet designas för att han ska få ytor. 

Richards omdöme (82): Kirk är en spännande spelare. Spelar med en härlig acceleration, fart och byter riktning på en blinkning. Hittar tom yta, springer tillräckligt bra routes och är farlig med bollen i händerna. Troligen begränsad till slot i NFL och någon som behöver skissade spel – se Randall Cobb och Tyreek Hill. Tveksam teknik med händerna och en del bollar som studsar till innan han fångar dem. Ingen litar på inkonsekventa händer, det är en dödsdom i NFL. Bör kunna städa upp det. Jag väntar mig att Kirk kommer vara en väldigt rolig spelare att titta på i NFL och skulle frodas under en OC som är skicklig på att skissa upp matchups (som Rams använder Cooper Kupp).

Christian Kirk (WR, Texas A&M), NFL Draft 2018

Nyheter

To Top