Analyser

Dags för avspark!

Aaron Rodgers #12 och Tom Brady #12 är i diskussionen för årets mest värdefulla spelare i år igen. Foto av: Christian Petersen/Getty Images.

215 dagar. Så länge har det gått sedan vi senast såg en meningsfull NFL-match. Då möttes Atlanta Falcons och New England Patriots i Super Bowl 51.

I natt startar Patriots marschen mot Super Bowl 52 hemma mot Kansas City Chiefs. Det här är två lag som siktar på att komma långt i år så det kan bli en riktigt sevärd start på säsongen.

Patriots kommer med en trupp som på pappret ser bättre ut än den som vann Super Bowl senast. Chiefs mönstrar som vanligt ett riktigt starkt försvar och har en spännande playmaker i receivern Tyrek Hill som lär få stort spelrum den här säsongen.

Matchen blir avspark för en säsong som i vanlig ordning kommer att bli oviss och spännande. Även om Patriots ser starka ut så kan mycket hända under de kommande 22 veckorna som kommer att leda fram till Super Bowl.

I AFC så är utöver Chiefs även lag som Steelers och Raiders riktigt intressanta utmanare. Titans, Texans, Chargers och Bengals ser ut som potentiella outsiders och även Ravens skulle kunna blanda sig i diskussionen om vilka som går vidare till Super Bowl från AFC. Tydligt i AFC i år är att det finns 3-4 lag som omöjligen kommer att kunna blanda sig i slutspelsstriden, mycket på grund av att dom på ett tydligt sätt fokuserar på kommande säsonger.

NFC ser betydligt mer jämn och tuff ut. Här kan man göra ett case för nästan samtliga lags möjlighet att nå slutspelet. Packers och Seahawks ser starka ut i vanlig ordning, särskilt de sistnämnda har gjort en massiv satsning denna säsongen för att hitta tillbaka till sin klassiska identitet med tufft springspel och ett stenhårt försvar. Packers har omgett passnings-virtuosen Aaron Rodgers med gott om offensiva vapen och det kan räcka långt. Fjolårs-finalisten Falcons skuggar bakom, men spelar i ligans kanske mest intressanta division där såväl Saints som Panthers och Buccaneers vill blanda sig i slutspelsstriden. Samtliga dessa fyra lag i NFC South har elit-quarterbacks som själva kan vinna matcher för sina lag. Cowboys, Vikings, Giants, Eagles, Cardinals och kanske även Lions kan också blanda sig i slutspelsdiskussionen.

Utöver de etablerade stjärnorna så har årets draft fyllt på med en rad intressanta spelare som har förmågan att slå igenom stort redan i år.

Kanske är running back – klassen den bästa på länge med namn som Leonard Fournette (Jaguars), Dalvin Cook (Vikings), Joe Mixon (Bengals), Kareem Hunt (Chiefs) och Christian McCaffrey (Panthers) som alla har chans att bli den som samlar ihop flest yards i år.

Flera intressanta quarterbacks kommer också få chansen att visa upp sig. DeShone Kizer i Browns startar redan vecka 1. Andra quarterbacks som kommer att visa upp sig i år är Mitchell Trubisky (Bears), Deshaun Watson (Texans), Pat Mahomes (Chiefs) och Nathan Peterman (Bills). Flera av de här spelarna har visat framfötterna under försäsongen och kan bli riktigt bra med rätt uppbackning.

På försvarssidan kommer Myles Garrett (Browns), Jamal Adams (Jets), Derek Barnett (Eagles) och Reuben Foster (49ers) utan tvekan vara bland de som är i diskussionen om titeln ”årets defensiva rookie”.

Andra intressanta händelseutvecklingar den här säsongen är Browns lagbygge, hur mycket bättre har dom blivit efter en av tidernas sämsta säsonger och en av tidernas mest imponerande drafter? Har Saints äntligen fått ordning på sitt försvarsspel? Klarar sig Falcons utan Kyle Shanahan som lyfte lagets offensiv till oanade höjder i fjol, och nu försöker göra detsamma som huvudtränare i 49ers?

Vilka händelseutvecklignar tror ni på / vill se den här säsongen?

Mycket kommer utan tvekan att hända, NU KÖR VI!

Nyheter

To Top