Prospect

Reuben Foster (LB, Alabama), NFL Draft 2017

Reuben Foster

LB, Alabama

Uppdaterad: 2017-04-25 17:37

Genomsnittligt betyg: 91

Vikt: 107 kg
Längd: 185 cmMattias omdöme (92): Ledaren i Alabamas försvar. Sumpade 10 kg inför säsongen och blev snabbare. Har haft en del hälsoproblem med hjärnskakningar, nacken och liknande. Har haft lyxen att spela med många bra spelare omkring sig och i stort sett alltid varit på den bättre sidan. Instinktiv, beslutsam och aggressiv linebacker. Flyter smidigt genom trafiken och hittar bollen. Imponerande spelförståelse, vet ofta vad som kommer hända inför spelet. Alltid framme och uppmuntrar lagkamrater som gör ett bra spel. Villig och bra run defender som dessutom kan täcka i passförsvar. Kanske inte hans största styrka att komma av blockeringen, men han gör ett bra jobb att inte fastna. Det är svårt att avgöra exakt hur mycket han tjänar på att ha landets bästa defensiva linje framför sig, men kan ju gissa att korridorerna blir rätt mycket bredare. Samtidigt leder han ett försvar som på många sätt är mer komplicerat än en del NFL-system. Explosiv atlet som delar ut många smällar och kan göra det mesta för ditt lag. Outstanding vision. Kanske inte en MIKE-backer i slutändan.

Lasses omdöme (92): En av mina favoriter i draften. ILB brukar falla och Foster har en aktuell skada, men kan inte se honom falla utanför topp 15 ändå. Ledare i mitten av försvaret med brutalt tunga och hårda tacklingar. Atlet med snabba fötter både i pass och spring. Både snabb och explosiv i kombination med sin tuffhet. Litar ibland lite för mycket på sina fötter och saknar lite instinkt och vill ibland göra lite för mycket. Behöver även förbättra sin tacklingsteknik för att hålla sig frisk.

Magnus omdöme (90): Alabama har pytsat ut inside linebackers av hög klass och frågan är om inte Reuben Foster är den bäste hittills. Är en komplett spelare med storleken, fysiken, atletismen och skallen. Har orken att spela på en hög nivå hela matcherna. Otroligt fokuserad inför snap, läser av offensiven och agerar utifrån det. Sätter inte många steg fel och ser tidigt vad han ställs mot. Är explosiv och snabb med kvicka fötter, kan täcka stora ytor och manövrera när det är tight om utrymme. Har snabbheten, reaktionsförmågan och rörligheten i passförsvar och spela man och zon i pass försvar. Även här syns förmågan att läsa spelet och ofta är han vältimad. Är en bra pass rusher, ännu bättre när han kommer på försenade blitzar eller då han är fri. Mot springspelet ser han nästan alltid till att nå bollbäraren. På insidan attackerar han gapsen aggressivt och tar sig enkelt från blockar. På utsidan hänger han med bra med sin snabhhet, tar han bra vinklar och går till attack i rätt lägen. Är en bra och tuff tacklare som får tyngd och kropp bakom sig. Kan vid enstaka fall gå bort sig då han litar för mycket på att han läst rätt.

Richards omdöme (91): Alabama är så nära NFL du kommer i college och Foster hade huvudrollen i deras försvar. Har tillräcklig fart och range för att täcka hela planen och hänga med springspel ut mot sidlinjen, tillräckligt stabil i coverage för att kunna spela alla downs i NFL. Imponerande instinkter, läser och analyserar spelet bra. Vet vad han ska titta på och är förberedd på anfallets tendenser. Pålitlig tacklare, släpper ytterst sällan spelare förbi sig. Fastnar inte på blockers, kommer av med handteknik, kraft och rörlighet. Kan slipa på sin tacklingsteknik, är väldigt aggressiv och leder med huvudet ofta. Tappar då siktet men framförallt utsätter sig för eventuella skador. Har lite axelproblem i bagaget vilket oroar och blev hemskickad från combine, vilket kan skrämma.

Daniels omdöme (92): Foster har dragit ett stort lass i Alabamas försvar genom att stoppa en stor del av motståndarnas springspel. Bortsett från att han ibland kan ha lite svårt att skaka av sig guards som blockerar på andra nivån så är han en komplett spelare. En otrolig räckvidd, snabbhet och intuition har gjort att han ensam stoppat springspel såväl genom den offensiva linjen som på utsidan. Har otroligt bra blick för var hål kommer att utvecklas och täpper igen dessa eller tar ut sin linjeman vid attack-punkten. Spelar sällan i coverage men har inga problem att följa med sin spelare när det krävs. Tacklar hårt och korrekt. Kommer omedelbart att lyfta ett 4-3 försvar med sitt spel.

Nyheter

To Top