Prospect

Pat Mahomes (QB, Texas Tech), NFL Draft 2017

Patrick Mahomes II #5 i Texas Tech Red Raiders tidigare i höstas. Foto av: Ronald Martinez/Getty Images.

Pat Mahomes

QB, Texas Tech

Uppdaterad: 2017-02-27 09:47

Genomsnittligt betyg: 79

Vikt: 104 kg
Längd: 190 cm
Meriter: Pappan framgångsrik pitcher i MLB
Röda flaggor: Kommer från offensivglatt system i offensivglad konferens.

Mattias omdöme (73): Riktigt unik kaströrelse då han antingen snärtar iväg den eller har en rätt lång wind up. Är rätt ojämn med sin bollplacering. Atletisk på ett sådär lite flängigt okontrollerat fast ändå kontrollerat sätt. Kastar ofta från bakfoten och med lite olika stil hela tiden. Är draftens stora improvisatör. Tyvärr mer dåligt än bra ibland. Mycket passion. Gör ett riktigt bra jobb med sina ögon och kollar bort försvarare. Han rör sig rätt bra i fickan dessutom. Men han är extremt oslipad, som en större Manziel. Bästa matchen jag såg var mot Arizona State, med flera tajta kast över mitten och mer konsekvent accuracy. Men det är speciellt. Mahomes kastar bollen typ en miljard gånger per match. Jag skulle nog inte drafta honom i första, knappt andra, och tror att han behöver mkt jobb.

Lasses omdöme (81): Har två utmärkta år i Texas Tech under coach Kingsbury där utvecklingen hela tiden gått framåt. Spelar i offensivglada Big12 och offensivglada Texas Tech så hans nummer ska man ta med en nypa salt. Många har tidigare avfärdat honom som en college QB och inget mer, men experterna har mer och mer börjat omvärdera allt eftersom Mahomes har utvecklats. Bra armsyrka i kombination med träffsäkerhet (har ett jäkla tryck i bollen). Klarar av alla typer av pass och har både blivit tuff samt en mästare på att improvisera då han haft en bedrövlig linje framför sig. Mahomes är verkligen atletisk och har en fin kombination av djupa bollar med snabba fötter i springspelet. Gunslinger som stundtals väljer lite för svåra alternativ som leder till picks, ser ofta Mahomes kasta bollen tillbaka i motsatt riktning. Behöver utveckla sitt fotarbete och måste få mer tid under center och i huddle för att klara nästa steg. Kan stundtals bli för lugn, nästan nochalant.

Magnus omdöme (80): Ett statistiskt fenomen som är underhållande att titta på. Har väldigt mycket att arbeta på men förmodligen draftens starkaste arm. Har ofta bra kraft och träffsäkerhet oavsett kropphållning och en förmåga att se vägar ur kniviga situationer. Kommer från ett speciellt system med allt som tillkommer då. Har fina traits och är en playmaker, men behöver skolas ordentligt och få tid på sig. Liten för spelstilen och skulle förmodligen bli dödad bakom en dålig O-line.

Daniels omdöme (82): Mahomes passade för 734 yards mot Oklahoma i slutet av oktober. Solklar höjdpunkt på en säsong som varit liteupp och ner. Stark arm, kanske bäst i årets draft. Bra beslut, särskilt när det gäller options som han använt flitigt hos Texas A&M. Helt OK uppmärksamhet i passningsfickan, men hanterar blitzar dåligt. Lite för lång(sam) kaströrelse och lite för oprecis med sina passningar. Många kommer säkerligen att gilla Mahomes fysik. En oslipad diamant som kan bli bra i rätt miljö.

Nyheter

To Top