Prospect

Christian McCaffrey (RB, Stanford), NFL Draft 2017

Christian McCaffrey

RB, Stanford

Uppdaterad: 2017-03-13 22:41

Genomsnittligt betyg: 81

Vikt: 91 kg
Längd: 183 cm
Röda flaggor: Avstod Stanfords Bowl för att förbereda sig för draften

Mattias omdöme (77): En mindre, lite tunnare sprinter som ändå har en förmåga att hålla sig på fötterna och studsa av tacklare. Är en mycket bra passmottagare uppenbarligen. Ball security? Två fumbles mot USC. Ett väldigt flexibelt vapen, Stanford använde honom i short yard, som WR, returner, i wildcat och i slot. Lär inte springa över någon men han är bra med sin stiff arm och plockar upp extra yards med försvarare hängande över sig. Vass när han har gott om yta. Explosiv acceleration när han får sätta foten i backen och sticka. Det krävs ett lag som vill använda hela McCaffreys pallett som runner och passmottagare för att jag ske se värdet av ett val topp 50. Han kommer säkert hitta en roll i NFL, frågan är bara hur stor den blir och hur man värderar den.

Lasses omdöme (80): Explosiv med fantastisk acceleration är det jag håller högst med McCaffrey. Har en bra cut som tillsammans med hans explosivitet gör att han kan flyga genom ett hål och ta bollen hela vägen när man minst anar det, trots att toppfarten inte riktigt finns där. Tålamod i väntan på att luckan ska öppna sig och springer lågt med bra balans. Han har bra händer och vet vad han gör som receiver. Ledare på planen som ibland kan bli lite för mycket i ansiktet på sina lagkamrater. Känns både liten och klen för nästa steg och tvekar för mycket efter kontakt vilket gör att det kan bli tufft att få ut hans positiva egenskaper i NFL. Hur sliten är han efter alla hans runs i Stanford?

Magnus omdöme (86): En spelare som, i mitt tycke, seglar lite under radarn. Var fenomenal 2015 där han slog Barry Sander rekord för all purpose yards under en säsong med sina 3864 totala yards. 2016 var han nästan lika bra i ett svagare Stanford. McCaffrey är en verklig playmaker som alltid måste inkluderas i den defensiva planen. Har mängder med stora spel på sitt samvete Har smarthet och kvickhet som få matchar. Är extremt smidig, har knivskarpa cuts och vältimad när han ger sig iväg. Har lätta fötte och är bra på att byta riktning utan att tappa fart . Har en bra blick över vart det finns ytor och är skicklig på att ta sig dit. Dessa egenskaper gör honom väldigt svår att stoppa. Förutom att vara en skicklig running back är han en nästan lika bra receiver. Springer bra routes från bakplanen och bra på att skapa separation med både fötter och överkropp, har naturligt mjuka händer och är bra på att göra sig spelbar. Han är inte byggd på det kraftfulla sätt som en NFL-rb helst ska vara, är inte en spelare som kommer nöta insida 25 gånger per match eller vara den som man går till primärt på short yardage eller nära end zone. Det begränsar honom en del. Storleken gör också att han är lite opålitlig i pass pro, därför används han oftare som receiver än blocker.

Richards omdöme (82): Otroligt spännande och sevärd spelare, en schweizisk armékniv som kan göra det mesta. Är en bra running back som gör sitt bästa jobb på utsidan och när han har bollen på öppen bana. Riktigt bra i passningsspelet och kan ställa upp som receiver. Otroligt shifty, snabb att ändra riktning. Extremt hal, tvingar fram missade tacklingar och kommer undan kontakt. Är tålmodig och låter hålen öppna sig. Är orolig över hans förmåga att spela fysisk fotboll. Kan inte springa över spelare, vinner inga extra yards när han tacklas. Många av hans stora spel är han orörd. En running back som kan göra det mesta och kommer vara skrämmande i ett spread-system.

Nyheter

To Top